I det fynske folks tjeneste

Fynsk it-firma er Danmarks bedste

Frihed for både kunder og ansatte er det vigtigste for det fynske Daxiomatic, som har fået titlen som Danmarks bedste ERP-leverandør i Computerworlds Top 100-konkurrence.

Den fynske computervirksomhed Daxiomatic har grebet arbejdsgangen lidt utraditionelt an i forhold til deres konkurrenter. Firmaet har nemlig hverken sælgere og bonus-ordninger, og kunderne har mulighed for øjeblikkelig opsigelse, når de indgår kontrakt med firmaet. 

"Frihed gælder både vores muligheder for at agere som ansatte, så vi gør, hvad der er rigtigt for kunderne. Men det handler samtidig om at give vores kunder frihed til at vælge et bestemt system eller måske en helt anden leverandør. Derfor er vi nødt til at opføre os ordentligt. Altid," siger direktør for virksomheden siden 2010 Jesper Refning til computerworld.dk.

Ofte joker kunderne med, at vi aldrig vil sælge dem noget.

Jesper Refning, direktør i Daxiomatic

Jesper Refning, som er en af i alt syv partnere bag Daxiomatic, fortæller, at firmaet siden opstarten har satset på at skabe en kultur, der giver størst mulig frihed for både kunder og ansatte, fremfor at tænke på, hvordan man tjener flest penge. Det er de blevet belønnet for i Computerworlds Top 100-konkurrence. 

"Det er ikke nødvendigt for os at have et decideret salgskorps, så længe kunderne bliver vejledt til at finde det, der øger værdien for dem. Og ofte joker kunderne med, at vi aldrig vil sælge dem noget," siger Jesper Refning til computerworld.dk. 

Tilfredse kunder er en væsentlig del af vejen til at finde nye kunder, lyder det fra Daxiomatic-direktøren. Uden ansatte sælgere er firmaet meget afhængig af anbefalinger og referencer.

"På et tidspunkt satte vi os for at finde ud af, hvor vi havde fået vores kunder fra. Jeg tror, det var 80 procent eller flere, der selv havde ringet til os, fordi de havde hørt, vi var dygtige," forklarer Jepser Refning.

Firmaet har kontorer både i Odense og Roskilde, hvor de beskæftiger 40 ansatte. Sidste år rundede de en omsætning på 40 millioner kroner med et overskud før skat på 6,2 millioner kroner.

ERP

Enterprise resource planning eller ERP er betegnelsen for et softwareprogram, der håndterer størstedelen af en virksomheds funktionelle områder. ERP integrerer alle virksomhedens funktioner så som ordrebehandling, salg, indkøb, lagerstyring og økonomisystem. ERP bygger oftest på én fælles database for hele virksomheden.
ERP hjælper til med den interne organisering af input og output fra virksomheden, samt til at holde styr på forretningstransaktioner. Det er også muligt at købe et ERP system, som er målrettet til forskellige brancher, og pt. er der lavet løsninger til produktion, retail, handel og engros, vin og spiritus, transport og projekt. 

Kilde: Wikipedia