Fynsk skole er usikker - seks årgange sendt hjem

Dele af Næsby Skole i Odense lukker, og eleverne fra 4. klasse sendes hjem. Det er besluttet af sikkerhedsmæssige årsager.

Onsdag skal Næsby Skoles mellemste og største klasser ikke møde op på skolen. De skal i stedet modtage hjemmeundervisning, mens dele af skolen af sikkerhedsmæssige årsager er lukket af.

Bygningen fra 1965 er i så dårlig stand, at det ikke er forsvarligt at tilbyde undervisning i lokalerne. 

Derfor har kontorchef Per Rygaard fra Byggeri og Ejendomme fra By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune lukket dele af skolen.

- Vi har taget boreprøver af etageadskillelsen og haft en rådgivende ingeniør til at regne på bæreevnen. Konklusionen er, at vi ikke har den ønskede sikkerhedsmargen til, at lokalerne kan bruges, som undervisningen er i dag, siger han i en pressemeddelelse.

Han understreger dog, at skolen ikke er i fare for at styrte ned.

Skærpet opmærksomhed

I forsommeren blev skolens gulve og lofter renoveret, og siden da har By- og Kulturforvaltningen undersøgt bygningen. Her målte teknikere en såkaldt nedbøjning på 35-40 millimeter. Den målte nedbøjning giver ifølge Per Rygaard anledning til skærpet opmærksomhed, hedder det i pressemeddelelsen. 

Næsby Skole lukker dele af skolen

Elever fra fjerdeklasse og op skal fra torsdag derfor modtage fjernundervisning. Skolens øvrige klassetrin kan møde i skole. 

- I dag sagde jeg til min souschef, at jeg tror, corona har lært os noget, for vi er vant til at lave om og have onlineundervisning, så selvfølgelig klarer vi også det her, fortæller skoleleder Berith Bonnesen.

Det er denne del af Næsby Skole, der skal understøttes.
Det er denne del af Næsby Skole, der skal understøttes.
Foto: Ole Holbech

- Det er en beklagelig situation og vanskeligt for forældre og børn. Vi står på tæer de kommende dage for at bevare den gode energi blandt eleverne, så de fortsat kan opleve dagligdagens fællesskab og undervisning, siger skolechefen i Børn- og Ungeforvaltningen, Nikolaj Juul Jørgensen.

I første omgang vil skolen trække på sine hjemmeskoleerfaringer fra coronanedlukningen.

Det er endnu uvist, hvor længe eleverne skal modtage undervisning hjemme, men i løbet af de næste 14 dage vil By- og Kulturforvaltningen lægge en plan for, hvordan renoveringen vil foregå.