Fynske Bettine havde en iværksætterdrøm: Nu sælger hun lædervarer i USA

Bettine Thorups startede sin virksomhed med en stamtavle og en god idé. I dag sælger hun lædervarer i hele landet. Også i udlandet har man fået øjnene op for den fynske iværksætters hundehalsbånd og geværtasker.

Huset i Blommenslyst er proppet til randen med plastikkasser fyldt med læder i alverdens former og farver. 

Sygeplejersken Bettine Thorups hobby har nemlig udviklet sig til noget stort, siden hun startede virksomheden Leather by Beth i 2019. 

For blot en uge siden blev 83 af hendes produkter lanceret i lædervarerforretningen Neyes webbutik.

- Det er faktisk helt vildt, at så lille en virksomhed, som jeg har her på mit lille kontor, kan komme så bredt ud, siger den glade iværksætter.

Bettine Thorup designer hundehalsbånd, tasker og nøgleringe i læder, som er særlig inspireret af hendes tid i hundeverdenen. 

Hun har i mange år opdrættet og udstillet hunde, og det var igennem rejserne med dem, at hun fik idéen til sine produkter. Det hele startede med en bog til hundenes stamtavle.

- De fleste havde det i en plastiklomme. Og jeg synes bare ikke det så cool ud. Det passede ikke rigtig til konceptet med, at vi havde gjort meget ud af vores tøj, og hunden var shinet op, fortæller Bettine Thorup og fortsætter. 

- Jeg så et behov for nogle fede produkter til os, som har hunde og heste og til os, der går på jagt, som ikke findes i forvejen.  

Bettine Thorup er til dagligt sygeplejerske, men har fået hjælp til sin iværksætterdrøm af Odense kommune.
Bettine Thorup er til dagligt sygeplejerske, men har fået hjælp til sin iværksætterdrøm af Odense kommune.
Foto: Anton Gyde Jensen

En drøm ud over grænserne

Der er dog ikke kun herhjemme, at Bettine Thorup har haft succes med lædervarerne. Også i Italien, Frankrig og nu også USA har man fået smag for hendes mange produkter. Særligt hos våbenbutikken Wickham and Best har hendes tasker til geværer fået stor succes.

- Vi har fået nogle kunder, som vi ikke engang har turdet drømme om. Det var ikke et marked, vi havde tænkt, at vi skulle på. I hvert fald slet ikke endnu. Men kunderne er kommet til os af sig selv. Vi har gjort et eller andet rigtigt i hvert fald, siger Bettine Thorup. 

Virksomheden har vokset sig så stor, at der ikke længere er plads til de mange kunder, Bettine Thorup normalt får på besøg. Derfor arbejder hun nu på at få en lille butik i Odense. For iværksætterdrømmen skal nå langt ud over Blommenslysts grænser.

- Når jeg sidder på plejehjemmet engang, så kommer jeg i hvert fald ikke til at sidde og tænke, at det var ærligt, at jeg ikke gjorde det. Jeg har gjort alt det, jeg drømmer om, og der kom flere drømme til, siger hun.