Fynske fotografer flytter til Kina

De to ejere af det fynske reklamefotografbureau Skovdal Nordic flytter til Kina for at styrke virksomhedens Shanghai-afdeling.

De to ejere af Skovdal Nordic, Inge og Jakob Skovdal, skifter i juli måned adressen i Odense ud med en i Shanghai. Flytningen mod øst sker i forbindelse med at styrke det fynske firmas filial i Kina- det skriver Skovdal Nordic i en pressemeddelelse.

- Siden vi startede op i Shanghai i 2016, er vi vokset kraftigt  på kundesiden, og vi tror meget på, at vores forretning i Kina kan blive ligeså stor som i Danmark. Hos Skovdal Nordic er vores DNA hele tiden at være i bevægelse og at være nysgerrige, og med vores direkte tilstedeværelse i regionen tror vi på, at vi kan tiltrække endnu flere vestlige og kinesiske virksomheder fremadrettet, siger Inge Skovdal, der primo juli flytter adresse permanent til Shanghai sammen med sin mand og deres 12-årige datter.

Skovdal Nordic er Danmarks største reklamefotografvirksomhed med studier i Odense, Århus, København, London og siden sidste år også i Kina, da virksomheden åbnede en afdeling i Shanghai. Virksomheden løser blandt andet fotoopgaver for detailkæder, fødevarevirksomheder og bolig- og livsstilsmagasiner. Og ifølge virksomheden selv, så er det stigende efterspørgsel efter de fynske fotografers færdigheder østpå.

- De næste 20 år vil vi se en øget opmærksomhed på og efterspørgsel efter kvalitetsbilleder af kinesiske high-end produkter, madvarer og medicin, og den rejse vil vi gerne være en del af i Skovdal Nordic. Vores værdier og mentalitet i Skovdal Nordic, hvor vi konstant øver os i at blive bedre, passer fint sammen med den kinesiske mentalitet, og i forhold til de kinesiske fotografer er vi langt mere proces- og løsningsorienteret i samarbejdet med kunder, siger Inge Skovdal.

Ny ejerstruktur
I takt med at ejerne flytter til Kina, ændres ejerstrukturen i virksomheden.  Således er Jonas Pasgaard Krogh pr. 1. juni 2017 tiltrådt som administrerende direktør og har købt 1/3 af virksomheden. Omstruktureringerne i Skovdal Nordic betyder, at Inge Skovdal fremadrettet kommer til at stå for udvikling af virksomheden og ad hoc-projekter som stylist. Jakob Skovdal vil stå for kontakten til kunder og vedligeholdelse af virksomhedens store netværk, mens den nyudnævnte direktør, Jonas Pasgaard Krogh, vil stå for al drift i Danmark.

- I Skovdal Nordic er et af vores overordnede mål, at vores medarbejdere skal arbejde med deres specialer. Det, tror vi på, giver det bedste produkt til glæde for både vores kunder og vores medarbejdere. Med den nye struktur på plads i Skovdal Nordic kan vi med ro i maven fokusere yderligere på vores arbejde i Shanghai samtidigt med, at vi fortsat vil gøre vores ypperste i det daglige arbejde med vores mange danske kunder, siger Jonas Pasgaard Krogh.

Investeringer i Kina præger regnskab
Skovdal Nordics fokus på Kina kommer samtidigt med virksomhedens regnskabstal for 2016. Regnskabet viser, at omsætningen er steget med 8%, mens bundlinjen bærer præg af, at der har været investeret i virksomheden for at kunne understøtte den fortsatte vækst. Derudover påvirker etableringen af studie i Shanghai regnskabet negativt i forhold til den samlede forretning.

- Regnskabet er overordnede tilfredsstillende, men bærer selvfølgelig præg af, at vi har lavet en række store investeringer i Shanghai. Det koster at vækste som virksomhed, specielt i Kina, men vi tror så meget på de ting, som vi har sat i gang i Shanghai, at vi investerer yderligere for at booste vores forretning derude, siger Jonas Pasgaard Krogh.

Sidste år gav Skovdal-koncernen- Skovdal & Skovdal Holding -  et underskud før skat på 272.000 kroner mod et overskud i 2015 på 1,9 millioner kroner.

Underskuddet skyldtes hovedsageligt et minus på 1,2 millioner kroner i koncernens Shanghai-selskab.

Koncernens samlede egenkapital er på 8,8 millioner kroner.