I det fynske folks tjeneste

Fynske gymnastikpiger er nordiske mestre

12 gymnastikpiger fra Bolbro sikrede sig i weekenden et overraskende mesterskab i Finland. Pigerne kan nu kalde sig nordiske mestre i gymnastik.

00:50

Se pigerne i aktion ved de nordiske mesterskaber i Finland. Video: Privatfoto

Pigerne fra Bolbro Gymnasterne træner fire gange om ugen, to en halv time af gangen. Den hårde træning har givet pote for holdet, der nu kan kalde sig nordiske mestre i gymnastik.

Gymnasterne var i weekenden i Finland, hvor de fynske piger med sejren overraskede selv deres egen træner .

- Det var en kæmpe overraskelse. Jeg havde slet ikke tænkt, at det var en mulighed, at pigerne kunne vinde. Jeg har ellers været med i nogle år nu som træner, og jeg er også uddannet dommer. Desuden var pigerne også det yngste hold afsted til Finland, siger Julie Bjørnskov Knudsen. 

Læs også E-sport: - Det er lige som nikotin, man bliver afhængig

Drømmer om verdensholdet

Bolbro TeamGym, som pigerne kalder sig, består af tolv piger i alderen 13-17 år. En af dem er Sarah Neess Poulsen.

- Jeg er indtil videre kommet ind på landsholdet. Når jeg bliver ældre, vil jeg gerne på efterskole med gymnastik og på et opvisningshold. Jeg kunne også godt tænke mig at komme på DGI's verdenshold, siger den unge gymnast.

Pigerne skiller sig især ud på det rytmiske gymnastik.

- Når de rammer deres rytmiske serier, så er der nok ikke rigtig nogle, der kan hente dem lige nu, siger Julie Bjørnskov Knudsen. 

Der er tre forskellige discipliner til TeamGym konkurrencer: En rytmeserie, spring på trampolin og spring på bane.

14:37

I dag vil Sport på Fyn tage fat i to sportsgrene, der har nyder stor succes i øjeblikket, men som måske ikke altid får så megen omtale. Det er gymnastik og Volleyball. Først skal det handle om førstnævnte, hvor Bolbro Gymnasterne i weekenden vandt de nordiske mesterskaber i Finland.   

Luk video