Fynske iværksættere vinder pris ved Nordic Startup Awards

Iværksætterne i Odense-virksomheden Sensohive har vundet en pris, fordi de har haft stor succes med at udvikle trådløs teknologi til drivhuse

Den odenseanske iværksættervirksomhed Sensohive vandt tirsdag aften ved den danske finale af Nordic Startup Awards en pris for bedste ”internet of things”-startup.

Virksomheden blev evd prisoverrækkelsen blandt andet rost for dens udvikling af innovative løsninger inden for trådløs teknologi i drivhuse.

Gartneriets teknologiske medspiller

Det er vigtigt at have styr på temperatur og luftfugtighed, når planter skal gro i et drivhus. Planter gror nemlig forskelligt. Hvis det er for koldt, vokser de ikke. Hvis det er for fugtigt i drivhuset, dør planterne.

Sensohive har stor succes med at have udviklet sensorer, som måler netop temperatur og luftfugtighed, hvilket gør det muligt for gartnerier at holde bedre øje med produktionen og undgå tab.

Virksomheden udspringer af iværksættermiljøet på SDU og har i dag adresse i innovations- og iværksættermiljøet SDU Cortex Lab.

- Det var et kæmpe skulderklap. Det er vildt. Vi er med til at udvikle industrien og skubbe til grænserne indenfor den teknologiske udvikling. Også på nationalt plan, siger Casper Harlev, der en af grundlæggerne af Sensohive.

Prominente navne som Christian Stadil og Preben Mejer var i juryen, som valgte vinderne, og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen deltog ved prisoverrækkelsen i Industriens Hus i København.

Trådløs teknologi er fremtiden

Grundlæggerne bag Sensohive er stolte af, hvad de har opnået på kort tid.

- Vi er med til at udvikle fremtiden inden for ”internet of things”. Vi taler sammen med de store koncerner som f.eks. Microsoft, der gerne vil skubbe Danmark videre indenfor it. Der får vi lov til at være med. Det er stort, siger Casper Harlev.

Den 31. maj finder den nordiske finale sted i Reykjavik sted for alle vinderholdene i Nordic Startup Awards. Her kårer en jury nordens bedste startup.