Fynske MF'ere: Til kamp for letbanen

Fynske folketingspolitikere på begge fløje vil kæmpe for en letbane til Odense.

26 stoppesteder et hav af togvogne og 14,4 kilometer skinner er ikke nogen gratis fornøjelse. 2,7 milliarder kroner er prisen. Dem kan Odense ikke selv finasiere - og derfor skal folketinget på banen.

I sidste uge blev der givet 1,7 milliarder kroner til en letbane i København og både røde og blå vil kæmpe hårdt for det samme til Odense.

- Det er vores holdning, at vi skal satse på den kollektive trafik. Odense skal ikke snydes, så vi vil presse på for at folketinget betaler 40 procent af regningen som de har gjort det i Århus og København, siger Venstres Lars Christian Lilleholt til TV 2/Fyn.

Også med røde stemmer

Kort_side1

Det betyder, at der skal findes omkring en milliard kroner til det fynske projekt - og det er der altså også stemning for i den røde lejr.

- Det er mit klare indtryk, at partierne i trafik-forligskredsen er meget positivt indstillede for en letbane i Odense. Vi bruger penge på den kollektive trafik hvert år, og jeg er tror på, at det vil blive prioriteret, fortæller SFs gruppeformand, Anne Baastrup.

Odenses borgmester Anker Boye fortalte tidligere på dagen, at han er blevet lovet pengene, og at han nu vil gå til folketinget.

Det har i dag ikke været muligt for TV 2/Fyn at få en kommentar fra transportminister Henrik Dam Kristensen.