Fynske Michelle mod verdens bedste jernmænd

Michelle Vesterby er fyns bedste Ironman-kvinde. Lørdag skal hun dyste om verdensmesterskabet i Ironman på Hawaii.

Ironman konkurrencen på Hawaii er nok den hårdeste af sin art i verden, og i år er Michelle Vesterby fra Odense med for første gang i kampen om at blive verdensmester.

Hele 2012 er stort set gået med at forberede sig til Ironman på Hawaii, og selvom Michelle Vesterby er landet på den amerikanske ferieø og har forberedt sig optimalt til sin debut, så mærker hun også det psykologiske spil, der er i fuld gang forud for selve konkurrencen.

- Man går da og tjekker hinanden ud, det er der ingen tvivl om. Den ene er mere fit end den anden, fortæller Michelle Vesterby.

Blandt de bedste

Michelle Vesterby er den eneste skandinaviske kvinde blandt de 30 i den professionelle del, der kæmper om verdensmesterskabet i Ironman. Og ambitionen er at blive blandt de bedste.

- Det er de 30 bedste piger fra hele verden, der er samlet her på Hawaii, og jeg har da en helt klar forventning om, at jeg skal i den bedste halvdel og også gerne nå toppen endnu mere. Men igen, jeg er en rookie, og de fleste af pigerne her har deltaget mindst fire til fem gange. Jeg er ny i gamet, men derfor vil jeg selvfølgelig stadig sætte mit præg på ræset, siger Michelle Vesterby.

Nøglen til en succesfuld Ironman for Michelle Vesterby er enkel:

- For at jeg er rigtig glad, så skal jeg med de første piger på svømningen, jeg skal med de første piger på cyklingen og så skal jeg løbe en afsluttende marathon, der imponerer dem derude, griner den fynske triatlet.

Og det er formentlig også før løbet, der er plads til grin, for lørdag venter der strabadser i form af 3,8 kilometer svømning i havet efterfulgt af en rask cykeltur på 180 kilometer, og det hele rundes af med marathondistancen i løb, 42,195 kilometer.