Fynske spillesteder blandt de udvalgte: Det er et kæmpe skuldreklap på allerhøjeste niveau

Kulturmaskinen og spillestedet Harders er blandt de ti udvalgte netværks- og genrespillesteder, som skal sikre et mere varieret koncertudbud I Danmark.

Statens Kunstfond præsenterer onsdag, at Kulturmaskinen i Odense og spilletstedet Harders i Svendborg er blandt de ti udvalgte netværks- og genrespillesteder, som frem til 2024 skal sikre et mere varieret koncertudbud I Danmark. Med den udvalgte titel følger årligt en million kroner. 

- Det er et kæmpe skuldreklap på allerhøjeste niveau, vi kan fortsætte og føre nogle af vores mange ambitioner ud i livet, fortæller Harders' booker og promoter Mads Stephensen. 

I en pressemeddelelse skriver Statens Kunstfond, at netværks- og genrespillestederne skal fremme musiklivet lokalt, regionalt og nationalt og sikre et varieret koncertudbud i hele landet. Ordningen er lavet for at give bedre udfoldelsesmuligheder for vækstlag og etablerede kunstnere og desuden sikre bedre samarbejde mellem koncertarrangører.

Tilbyde vores erfaring 

 Spillestedet Harders vil bruge den økonomiske gevinst til at forbedre og udvikle spillestedet. 

quote - Det er første gang, vi får tilføjet midler som ikke er øremærket musikere. Vi vil bruge nogle af pengene på at ansætte flere hænder. Vi vil også bruge pengene til at støtte livescenerne på hele Sydfyn. Vi vil inddrage ungdommen og give dem redskaberne til at skabe. Vi kan tilbyde kommende unge musikere vores erfaring med, hvordan man booker et band eller laver et regnskab for et billetsalg,

Mads Stephensen


Kulturmaskinen i Odense er også glade for at være blandt de ti udvalgte. 

- Vi er stolte over, at Statens Kunstform har udvalgt, og at vi nu kan styrke musikmiljøet endnu mere, siger Jakob Kwedéris fra Kulturmaskinens ledelse.