Fynske talenter vinder for årets danske kortfilm

Odense Filmfestival kulminerede lørdag aften med et awardshow, og her var det et hold fra Fyn, der kunne gå hjem med prisen for årets danske kortfilm. Prisen kan bane vejen for større film og endnu større priser for det fynske hold.

Det var med hujen og høje klapsalver, at filmskaberne Jeppe Wowk, Sylvia Le Fanu og hele deres filmhold trådte op på scenen ved Odense Filmfestivals awardshow lørdag aften.

Fynboerne var nemlig vindere af årets danske kortfilm med deres film Amourteur. En sort/hvidfilm, der på tyve minutter skildrer et parforholds op- og nedture.

Jeppe Wowk, der er producer på kortfilmen, er kommet på den anderkendte kortfilmsfestival siden 2010. Han var derfor begejstret for selv at kunne gå op på den store scene og modtage anderkendelse for sit arbejde.

- Det var rigtigt dejligt, også fordi nærmest hele holdet var kommet og var til stede, så vi kunne gå op og modtage prisen sammen. Det kunne næsten ikke have været bedre, siger Jeppe Wowk.

Fremtiden

Prisen indbringer dog mere end blot en statuette til det fynske filmhold. De går også hjem med en pengepræmie på 20.000 kroner, en nominering til årets Robertpris, og de bliver indstillet til en Oscar-nominering.

For festivalleder Birgitte Weinberger er der ikke tvivl om, at festivalen har stor betydning for de unge, der drømmer om at få en karriere i filmbranchen. 

- Der er ingen tvivl om, at det at have et sted, hvor man kan møde andre ligesindede, og hvor man kan få udstillet sit værk er alt afgørende. Vi har jo igennem de seneste mange år set eksempler på folk, der er startet her, som er endt alle mulige store og fede steder.

- Så jeg tror ikke, at vi må underkende festivalens betydning i forhold til at udbrede sit talent og sit virke i filmbranchen, siger Birgitte Weinberger.

Du kan se hele indslaget med Festivalleder Birgitte Weinberger her.

Birgitte Wienberger på sidste dag for festivalen Fotograf: Redigering:

En fynsk filmrejse

Jeppe Wowk og Sylvia Le Fanu begyndte arbejdet med filmen Amourteur allerede tilbage i 2019. De to filmskabere har dog kendt hinanden endnu længere end det. Mange af folkene bag filmen har gået på den fynske filmskole 18Frames og går nu på samme filmuddannelse i Norge.

For Sylvia Le Fanu, der er indstrutør på filmen, var det noget helt særligt at være tilbage på Fyn. Hun havde glædet sig til at vise sit arbejde frem på en festival, hvor kærligheden til filmen er i centrum.

- OFF har været der helt fra starten til at pushe mit navn frem og har været med til, at jeg forstod, at jeg havde en plads her i filmbranchen, siger Sylvia Le Fanu.

De to filmskabere håber, at prisen kan være med til at sætte dem på landkortet og åbne endnu flere døre for holdet bag filmen.

- Jeg arbejder sammen med Jeppe på en spillefilm, som vi er i udvikling med på New Danish Screen. Så nu har det her da givet os lidt mod. Vi har ikke helt fået produktionsstøtte endnu, så det betyder meget, at vi kan arbejde videre på det, siger Sylvia Le Fanu.

Du kan se hele indslaget med prisvinderne her.

Bedste danske kortfilm til OFF har rødder i Odense Fotograf: Redigering: