I det fynske folks tjeneste

Gaderøverier: 20-årig fængslet i fire uger

En 20-årig mand er søndag morgen blevet varetægt i fire uger for gaderøverier i Odense.

Den 20-årige mand, der lørdag morgen blev taget på fersk gerning med 1000 kroner i kontanter efter to anmeldelser om gaderøverier, er søndag morgen blevet varetægtsfængslet i fire uger. 

Det første røveri skete omkring klokken lørdag morgen 06.30 på Flakhaven og det næste klokken 07.10 på Albani Torv. 

Læs også To gaderøverier på en time

På Flakhaven blev en 56-årig kvinde antastet af en yngre mand, der forlangte, at hun udleverede 500 kroner. Det ville kvinden ikke, og blev herefter slået med en knytnæve i ansigtet. Gerningsmanden løb fra stedet i retning mod Eventyrhaven. 

40 minutter senere henvendte en 20-årig mand sig til en politipatrulje på Albani Torv, og oplyste, at han netop nu var blevet forsøgt røvet af en gerningsmand, der havde truet ham med en kniv til at hæve 500 kroner i en hæveautomat. Offeret havde imidlertid fået øje på politiet og var stukket af. Gerningsmanden, der stadig var inden for synsvidde forsøgte at løbe fra stedet, hvorefter patruljen satte efter ham. Kort tid efter kunne den foretage en anholdelse af gerningsmanden i nærheden.

Frygter flere tilfælde

Fordi manden ved anholdelsen var i besiddelse af to 500 kronesedler, mistænkte politiet allerede ved anholdelsen, at den 20-årige kunne stå bag flere gaderøverier. Den mistanke blev lørdag aften stærkere, da en 22-årig mand anmelder et gaderøveri. Han fortæller, at han lørdag morgen blev frarøvet 500 kroner i samme område, som de to andre forsøg på røveri fandt sted i. 

Men fordi den 20-årige mand ved anholdelsen havde to gange 500 kroner på sig, så tror politiet fortsat, at der kan være ofre for gaderøveren derude, som endnu ikke har anmeldt røveriet. 

- Måske er der en, der ikke mener, at det er værd at anmelde for 500 kroner. Men det er det altså, det er en meget alvorlig sag det her, fortæller vagtchef ved Fyns Politi, Thomas Bentsen. 

Han opfordrer personer, der eventuelt har været udsat for noget lignende til at henvende sig til politiet.