I det fynske folks tjeneste

Gaffa lover livemusik i Odeon: - Det rykker i bollerne

Ingen af kunstnerne på scenen mimer under dette års Gaffa Prisen, der lørdag brager ud i Odeon.

00:32

På lørdag uddeler Gaffa endnu en gang priser til Danmarks bedste musikere. I år langes Gaffa Prisen ud i Odenses nye kulturhus, Odeon.

Direktør i Gaffa, Robert Borges, lover som altid, at musikken til showet leveres 100 procent live. Flere andre prisuddelinger, som eksempelvis Danish Music Awards, er ellers begyndt at spille playback til stor kritik fra flere kunstnere. 

Læs også MØ nomineret til tre Gaffa-priser

- De artister, vi hyrer, er fantastiske liveartister. Det betyder alt for integriteten i showet. Alle, der har været til en livekoncert, ved jo, at det, der rykker, er, når man kan mærke musikken. Alt skal være live, fortæller Robert Borges.

Og så er der særlig én grund til, at direktøren aldrig sætter en plade på til en koncert.

- Personligt er jeg mest til rockmusik. Noget, der rykker i bollerne, ikke, siger han. 

 De artister, vi hyrer, er fantastiske liveartister. Det betyder alt for integriteten i showet. Alle, der har været til en livekoncert ved jo, at det, der rykker, er, når man kan mærke musikken. Alt skal være live

Robert Borges, direktør, Gaffa

Frustation over playback

En af kunstnerne, der er nomineret til en Gaffa-pris, er Mads Langer. Han har på Facebook kritiseret Danish Music Awards for ikke at lade ham optræde live. Begrundelsen lyder, at live-optrædener er for risikable på tv-transmitterede shows. 

-  Det tv-moment kommer ikke, før vi kan få lov til at være os selv, stå på den scene og gøre det, vi har brugt oceaner af tid på at skabe og forfine. Hvis vi skal røre ved folk med musik i fjernsynet, så bliver det nødt til at være ægte. Og playback er alt andet end ægte, skriver han på Facebook. 

På Odeons scene forbereder rockbandet Kellermensch sig inden deres optræden lørdag. 

Sebastian Wolff hamrer på guitaren, og hans vokal spytter ud af højtalerne i den store sal. Han er heller ikke i tvivl. Kellermensch kommer ikke for at mime foran et publikum.

- Vi gør meget ud af vores albums og indspilninger, men vi gør lige så meget ud af vores sceneoptræden og bruger meget energi på at give de sange og fortællinger, vi har, det rigtige udtryk og stemning, siger forsanger og guitarist i Kellermensch, Sebastian Wolff.

Musikanmelder fra Fyens Stiftstidende, Simon Staun, stemmer i. Også han vil helst opleve musikken live - særligt til en prisfest for musikere.

- Det synes jeg, man fortjener, når man holder en musikprisfest for at hylde musikken. Så giver det slet ikke nogen mening, hvis ikke man præsenterer musikken på musikkens præmisser, siger han.

Kellermensch optræder på Odeons store scene lørdag.

03:43

Al musik til GAFFA-prisen bliver live

Luk video