I det fynske folks tjeneste

Gallashow: Odeon sendt på køretur i Ægypten

Her kan du se et klip fra gallashowet i Odeon fredag aften.

06:29

Publikum ved gallashowet i Odeon fik sig også en kaotisk køretur i Ægypten.

Top Toe Big Band spillede nemlig sammen med den palæstinensisk-danske perkussionist Simona Abdallah nummeret "El-Mahalla El-kubra Straight Ahead".

Nummeret er skrevet af Nikolaj Viggo Bentzon, som er søn af Niels Viggo Bentzon, og jazzpianist, -komponist, -arrangør og orkesterleder samt medlem af af Danmarks Radios Big Band.

"El-Mahalla El-kubra Straight Ahead" handler om en køretur i Ægypten, forklarede konferencier Michael Carøe: - Og dem der har prøvet at køre i bil i Ægypten ved, at det kan være, ææøøhh, relativt kaotisk. Det er livsfarligt, hvis ikke man har en god guide ...

Abdallah, Aura og Hvam

Simona Abdallah er ikke hvem som helst på den danske musikscene. Hun har blandt andet spillet opvarmning for rockgruppen Sort Sol og optrådt sammen med sangerinden Aura. Og så var hun perkussionist i Casper Christensen og Frank Hvams standup-show "Nu som mennesker".

Tip Toe i Krudttønden

Tip Toe Big Band har iøvrigt tidligere spillet nummeret. Det er sket blandt andet i Kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København i februar 2010 - stedet som blev ramt af terror 14. februar 2015. Angrebet kostede den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard livet.

Læs også Fik du set?: Binzer, Pellegrini og Nat King Cole

Læs også Fik du set?: Smag på "Life's a fairytale" fra Odeon Gallashow

Læs også Hårrejsende godt: 109 veloplagte sangere hyldede Odeon