Gamle juletræer glæder aberne

Når man i disse dage bærer julen ud i form af det juletræ, der nu taber alt for mange nåle, behøver det ikke at ryge i affaldscontaineren. Odense Zoo's dyr vil nemlig hellere end gerne overtage det.

De sidste to år har zoo-gæsterne kunne donere deres gamle juletræer til dyrene. Det har givet mellem 1500 og 2000 træer. Dette år kan træerne afleveres den 4. januar.

De juletræer, der bliver afleveret i Zoo, kommer til at skabe glæde for dyrene på flere måder, fortæller Odense Zoo. For det første kan træerne være god berigelse for dyrene. Lægger dyrepasserne f.eks. juletræer ind til chimpanserne, vil aberne bruge meget tid på at undersøge, hvad det dog er, der er endt i deres anlæg. De vil typisk opdage at grantræerne stikker, og de vil derfor ikke forsøge at spise dem.

Anderledes er det med ZOOs geder. Får de en bunke juletræer serveret, vil de kaste sig over måltidet, og efter kort tid vil træerne være fortæret. En del af juletræerne vil også blive hugget til flis og brugt som strøelse hos dyrene.