I det fynske folks tjeneste

Gasbus testes

Bussen er sølvgrå og på tyske nummerplader. I fremtiden skal FynBus-busserne måske køre på gas i stedet for diesel. Derfor tester FynBus en tysk gasbus de næste tre uger.

Gasbussen er grå og på tyske nummerplader

Formålet er at gøre erfaring med gas som drivmiddel.

- I forlængelse af vedtagelsen af regeringens energiaftale i fjor, er vi nu i gang med at vurdere mulighederne for anvendelse af alternative drivmidler. Her er gas umiddelbart mest interessant, da det er den mest gennemprøvede teknologi. Samtidig er gas renere end diesel, siger direktør Carsten Hyldborg fra FynBus.

Det bliver passagererne på rute 21-22 i Odnese (Højby-Slukefter/Ubberud), der fra mandag d. 21. januar til 14. februar skal hoppe på den grå bus i stedet for den sædvanlige FynBus-farvede.

Bussen er på tyske nummerplader, lidt anderledes indrettet og støjer formentlig ikke så meget som den plejer. Men både buschauffør og billetudstyr vil være helt genkendeligt.

Formålet med indsættelsen af gasbussen er, at gøre sig erfaringer som oplæg til et seminar den 14. februar om gas som drivmiddel. Forsøget er også en del af forberedelserne til at Odense Kommune skal beslutte hvilken energitype, der skal drive busserne i fremtiden.