Genåbning af restauranter: Flere må spise og drikke udenfor

Restauranter og caféer i Odense får muligheden for at udnytte udendørs plads på nabo- og genboarealer, uden at skulle søge om det først. Det skal hjælpe dem til at få gang i forretningen igen.

Restauranter, caféer og værtshuse kan fra på mandag åbne for sultne og tørstige fynboer, som i over to måneder har hungret efter at kunne spise ude igen.

Og By- og Kulturforvaltningen i Odense er nu klar til at give restauranter og caféer de bedste muligheder for en vellykket genåbning.

Vilkårene for udeservering er nemlig blevet midlertidigt ændret, så caféer og restauranter kan benytte sig af ledige nabo- og genboarealer til udeservering, uden først at skulle søge tilladelse til det.

- Det her er vores første forsøg på, hvordan vi med hurtig ageren kan forsøge at understøtte de pressede restauranter og caféer, for vi vil rigtig gerne understøtte og hjælpe, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) til TV 2/Fyn om det nyligt godkendte forslag.

Medarbejdere står klar til at hjælpe 

Idéen om at lempe reglerne for udeservering kom fra byrådsmedlem i Odense Christoffer Lilleholt (V). Og nu er den idé altså blevet godkendt af By- og Kulturudvalget.

Inden ugens udgang vil der derfor blive sendt et midlertidigt regulativ ud til byens restauranter, så de kender principperne for, hvordan de ledige arealer fordeles og under vilkår, områderne kan lånes, fortæller Jane Jegind.

- I løbet af ugen vil der desuden være medarbejdere fra kommunen i gågaden, som kan hjælpe og vejlede restauranter caféer. Telefonen er også åben, hvis man får brug for hjælp, siger hun og tilføjer:

- Vi regner med, at vores håndsudrækning ikke vil blive overudnyttet, for der skal stadig være plads til vareleveringer og gående i gågaden.

Idéen kommer ikke alle til gode

Ejeren af Froggys Café i Odense, Emil Rasoulinia, ser meget positivt på den nye løsning med at ydnytte ekstra plads til udendørsservering, fortalte han søndag, da forslaget kom frem. 

quote Jeg kender ikke nogen, der har lyst til at sidde og brug 7-800 kroner på en middag og fryse ihjel

Libourel Stephane, ejer af Restaurant Bacchus

Der er dog ikke alle restauratører, der mener, at det vil komme dem til gavn, herunder Restaurant Bacchus i Vestergade.

- Vi lever af indendørsservering, og jeg kender ikke nogen, der har lyst til at sidde og brug 7-800 kroner på en middag og fryse ihjel. Det duer ikke, siger ejeren Libourel Stephane.

Der er ikke alle restauratører, der mener, at det vil komme dem til gavn, herunder Restaurant Bacchus i Vestergade.

Han peger også på, at det samtidig ville være en ekstra omkostning for ham at gå ud og købe borde og stole til udendørsservering. Det betyder dog ikke, at han synes, det er en dårlig idé, understreger restaurantejeren.

- Vi har alle fortjent at komme igennem krisen på en ordentlig måde, og jeg er kun glad for, at andre kan få noget ekstra omsætning. Det er bare ikke beregnet til mig og nogle af mine kollegaer. Vi bliver nødt til at finde på noget andet, siger Libourel Stephane.

Ring med gode idéer

By- og Kulturforvaltningen er da også lydhør for andre idéer til at få gang i restaurationsbrachen, lyder det.

Torsdag eftermiddag afholder rådmanden sammen med Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S)  et møde over skype med restauratører for at opstøve andre gode idéer til branchen.

- Jeg vil gerne kraftigt opfordre til, at hvis man sidder med en god idé, så sidder vi med telefonerne åbne. Vi vil være så fleksible, som vi overhovedet kan i forhold til at opfylde gode idéer, siger Jane Jegind.

Regulativer til caféer og restauranter

 

Oversigt

    Oversigt