Generator Festival genåbner torsdag: - Vi skal ryste posen

På torsdag genopstår Generator efter to års tvunget corona-nedlukning. Festivalen fokuserer særligt på fællesskabet og mangfoldighed.

Torsdag klokken 17.00 åbner Generator Festival igen for deres tredages festival fra den 9.-11. september midt i Odense centrum.  Efter en to-årig corona-pause er festivalleder Mathis Schmidt lykkelig for, at det igen kan lade sig gøre at feste.

- Det betyder vildt meget for os som arrangør, men også for de fynske unge, at vi igen kan samles på en festival, fortæller han.

quote Vi ryster posen i år med det program, vi har planlagt. Der er fokus på mangfoldighed, og at der er noget for alle. Jeg er meget spændt på, om det fungerer

Mathis Schmidt, festivalleder, Generator

 

Førhen var festivalen spredt udover Odense centrum. Men i år foregår festivalen på et stort samlet område, hvor koncerterne foregår i Eventyrhaven, Rådhuspladsen og Klingeberg. Mathis Schmidt forklarer, at der i år er ekstra fokus på fællesskabet. 

- Vi hungrer efter fællesskabet, og at folk samles og ses på kryds og tværs. 

Arrangørerne håber med en samlet festivalplads at skabe nye relationer mellem mennesker med forskellig musiksmag og skabe den fuldendte festivalfølelse. For hvis live-scenen var placeret et sted i Odense, men DJ-scenen var placeret i den anden ende af byen, vil forskellige festivalgæster ikke møde hinanden. 

Et broget musikprogram

Musikprogammet på årets festival beskriver Mathis Schmidt som en blanding af forskellige genrer, mennesker og fester. 

- Vi ryster posen i år med det program, vi har planlagt. Der er fokus på mangfoldighed, og at der er noget for alle. Jeg er meget spændt på, om det fungerer. 

Det har været en længere proces at planlægge Generator, men det har været vigtigt at præsentere et musikprogram, som er aktuelt.

- Generator henvender sig til studerende fra forskellige uddannelsesinstitutioner. Vi håber, de studerende får en fest med deres studievenner. Jeg mener, vi har et stort ansvar for at være en drivkraft for studentermiljøet blandt de unge studerende.  


Festivaller er i konstant forandring

Ifølge Mathis Schmidt er festivaler meget mere end bare at lytte til musik. 

- Engang var det bare for musikken. I dag tager vi også på festivaler for at se talkshows.

Derfor præsenterer Generator for første gang i år området 'Matter' i samarbejde med Albani, hvor skærme, som er lavet med Hifi-klubben, vil vise 'Talks that Matter'. Med skærmene sætter Generator fokus på aktivister indenfor forskellige samfundsområder. 

Debatterne foregår ikke fysisk, fordi meningen med Matter-området er, at festivalgæster skal kunne samles og diskutere i et afslappet miljø, hvor festivalgængerne kan debattere men samtidig slappe af med deres venner.

- Vi vurderer ikke, at talkshow er et format, der passer til Generator , men med Matter-området prøver vi nogle forskellige ting af. Det er ofte noget socialt, som gør at festivaller bliver noget ekstra.

Generators festivalprogram
Generators festivalprogram
Foto: Generator Festival

Hvad er Generator Festival