I det fynske folks tjeneste

Gentofte Stars vil lukke Bulldogs' angreb inde

Overraskelsen Gentofte vil dæmpe Odense Bulldogs' offensiv, når semifinaleserien i ishockey starter tirsdag.

Gentofte Stars håber på flere overraskelser på isen. Foto: Jan Korsgaard/Danmarks Ishockey Union/arkiv

Gentofte Stars har overrasket stort i denne sæson i ishockeyligaen, og tirsdag aften har Karsten Arvidsens mandskab muligheden for at tage endnu en stor skalp, når DM-semifinaleserien indledes.

Undertippede Gentofte skal op mod nummer to i grundspillet, Odense Bulldogs. De to hold mødes i Odense klokken 20.30 i Odense Isstadion i det første af potentielt syv opgør. 

Læs også Ekspert: Disse to Odense-spillere kan afgøre semifinalebrag

Men efter sejren i kvartfinalerne over grundspillets vinder, Aalborg Pirates, er selvtilliden hos de gæstende københavnere på plads.

- Vi er selvfølgelig bevidste om, at vi møder nummer to fra grundspillet, som er det mest scorende hold af alle. Det bliver igen en svær modstander for os.

- Men jeg er optimistisk, og jeg er glad på spillernes vegne over, at de har sat sig i denne situation. Vi er vokset som hold gennem hele sæsonen, siger Karsten Arvidsen.

Odense har overtaget i de indbyrdes kampe i denne sæson, hvor Gentofte sluttede på sjettepladsen i grundspillet.

Gentofte vandt den første af kampene mod Odense, men derefter er det blevet til fire Bulldogs-sejre på stribe. To af disse efter forlænget spilletid.

Karsten Arvidsen mener dog, at Gentofte i to af nederlagene spillede dårligt, forærede sejren væk og således kan gøre det meget bedre. Særligt Gentoftes forsvar, som hører til blandt turneringens bedste, bliver vigtigt.

- Vores styrker er det gode forsvar, at vi er godt organiseret, og at spillerne yder en stor præstation i hver eneste kamp.

- Vi skal have stort fokus i hvert eneste skifte, for Odenses offensive spillere skal ikke have meget plads, siger han.

Fordel i det nordjyske

Også i Nordjylland har hjemmeholdet en statistisk fordel. Frederikshavn White Hawks har i denne sæson vundet fire ud af fem kampe mod Esbjerg Energy. Senest i januar med sikre 6-2 på udebane - dog blot få dage efter Esbjerg hentede en 2-0-sejr med hjem fra besøget i Vendsyssel.

I Frederikshavn starter opgøret i semifinaleserien klokken 19.00.