I det fynske folks tjeneste

Giga-lys: Så bliver den nok ikke meget større....

Det er verdens største Le Klint lampe, der kommer til at hænge i Odeons foyer, når kulturhuset åbner til marts.

Det her er et prøveeksemplar på den lampe, der skal hænge i Odeon. Den rigtige lampe bliver monteret den 15. februar. Foto: Pressefoto

Lampen er så stor, at et fuldvoksent menneske kan bevæge sig rundt inde i. Og størrelsen gør, at lampen skal færdigbygges på stedet. 

Læs også Odeon: Første program er på gaden

Det betyder, at alle elementerne bliver fragtet fra fabrikken i Næsby til Odeon, hvor den bliver samlet, monteret og ikke mindst hængt op. 

På Le Klint har man øvet sig at bygge og samle lampen med en prototype i samme størrelse, så alt klapper - og delene passer, når lampen skal på plads i Odeon. 

Gad vide hvilken pære der passer i? Foto: Pressefoto

- For LE KLINTs vedkommende er det en skelsættende begivenhed. Udover at bygge den største lampe nogensinde, er vi umådelig stolte over at få lov at bidrage til byens og landsdelens nye store kulturcenter med det vi er bedst til - nemlig at lave lys fremstillet i Odense, lyder det fra lampevirksomheden i en pressemeddelelse.

Hvad er ODEON?

ODEON er navnet på Odenses nye musik-, teater- og konferencehus, som åbner den 1. marts 2017.

Fire sale, et  supermarked, undervisningslokaler, restaurant, bar/lounge, mødelokaler, kontorer, et kollegie og en p-kælder i underetagen. Alt det tilsammen er ODEON.

ODEON er blandt de største møde- og eventsteder i Odense. 

Her vil der blive spillet pop- og rockkoncerter, skuespil, teater, comedy, stand-up, ballet og meget mere.

Faciliteterne fordeler sig på 32.000 kvadratmeter, og er fordelt på en syv plan med sammenlagt fire sale. Og en femte scene - Byens Scene, hvor alle kan slippe talenterne løs. 

Kilde: odeonodense.dk