I det fynske folks tjeneste

Giv dit besyv med: Ny H. C. Andersen-sang på vej

Kulturmaskinen vil som noget nyt arrangere et show under H. C. Andersen Festivals til august, og fynboerne er inviteret med til at skabe showet.

Det kreative team bag showet Svalesang. Fra venstre: Betina Følleslev, Adi Zukanovic, Kristian Humaidan og Johan Sarauw Foto: Morten Albek

Fynboerne kan være med til at præge den gennemgående sang i et nyt show, som Kulturmaskinen er ved at skabe i samarbejde med Spoken Word Festival til H. C. Andersen Festivals i august 2017.

Showet bygger på eventyret om Tommelise og skal opføres i Farvergården på Brandts og ifølge arrangørerne bliver der tale om en ny og unik Odense-produktion udviklet til stedet med en scenografi, der omfatter den nyeste lyd- og lyskunst.

Et gennemgående element skal være en ny sang, Svalesang - en rundrejse i Tommelises univers. 

Titlen kommer af, at Tommelise i eventyret blandt andet hæver sig op fra en tur ned i mørket til at besøge svalerne, som hun rejser ud i verden sammen med.

Sangen skal fortælle eventyret i ord og toner med en nutidig tolkning, hvor musik, lyrik, rap, spoken word og andre elementer munder ud i et omkvæd, der er egnet til fællessang. Det skal opføres af tilskuerne i et kæmpe kor, som arrangørerne allerede har udnævnt til Fyns største.

Udover at fynboerne er inviteret til at deltage i det store kor, kan de allerede nu være med til at forme sangen.

Arrangørene efterlyser input om ord, vendinger, fraser og andre idéer, der kan indgå i sangen, som bearbejdes af songwriter Betina Følleslev, som også er solist i showet.

Man kan give sit besyv med her.

Det kreative team bag Svalesang

  • Adi Zukanovic - ung odenseansk musiker der vælter sig i priser/spiller med alle de store og up-coming navne i Danmark).
  • Kristian UFO Humaidan - han dannede rap-duoen UFO Yeppa der lagde landet ned med deres musik. Nu involverer Kristian sig ud over musikken også i mange og meget forskellige projekter der blandt andet involverer unge mennesker på kanten.
  • Johan Sarauw - ung fremadstormende instruktør, der indtager landets små og større scener med stærke visuelle udtryk.
  • Betina Følleslev - sangskriver, sanger og leder af Spoken Word Festivalen i Odense. Hun er desuden cd-aktuel.

Tidligere år har Kulturmaskinen bidraget til H. C. Andersen Festivals med akrobater, lys- og lydshows og visuals. Men det er der så meget af under festivalen, at Kulturmaskinen vil prøve noget nyt i 2017.

02:29 Luk video