Glæde i Odense over DM-finale med tilskuere: - Den ottende mand har manglet

Når Odense Håndbold på lørdag skal spille første DM-finale på hjemmebane, bliver det med publikum for første gang månedsvis.

De gode nyheder kommer på stribe, hvis man spiller i Odense Håndbold. 

I weekenden kvalificerede kvinderne sig til finalen i danmarksmesterskaberne, og tirsdag blev de overrakt beskeden om, at de må spille for et publikum til finalekampen på lørdag.

- Det var jo en fantastisk nyhed at stå op til. Vi har længtes efter at få tilskuere og opbakning ind i hallen længe, fortæller højre backen Mie Højlund.

Sidste gang, kvinderne spillede sig i finalen, var i 2018. Det er med andre ord gået ganske fint for de orangeklædte kvinder selv uden publikum.

- Jeg tror kun, at det får en positiv effekt på alle spillerne, at der er nogen, der bakker en op. Det er ligesom den sidste spiller på banen, siger Mie Højlund.

Ansat i underholdningsbranchen

Det forventes, at 1.100-1.200 publikummer sidder klar med klappølser i Sydbank Arena på lørdag, når Odense Håndbold spiller første af minimum to finalekampe.

- Der er ingen tvivl om, at det har været en særlig sæson, hvor den ottende mand på tilskuerrækken har manglet. Vi er ansat i underholdningsindustrien, og hvis ikke vi har nogen at spille for, har vi i bund og grund ingen eksistensberettigelse, siger direktør i Odense Håndbold Lars Peter Hermansen.

Odense Håndbolds finalemodstander bliver Viborg HK, der slog Herning-Ikast 28-27 tirsdag aften.