I det fynske folks tjeneste

Glattejern og 300 par sutsko: Studerende samler ind til udsatte

Social- og Sundhedsskolen i Odense har i en måned samlet ind til byens udsatte. Nu er skolens kælder fyldt med donerede effekter.

03:44

Foto: Ken Petersen

1 af 2

'Alt fra handsker til hundekiks kan bruges.'

Det er koldt og vådt udenfor - og Odense har rigtig mange både hjemløse og socialt udsatte, der mangler både varmt tøj, et lunt sted at sove og meget andet.

Derfor har elevrådet på Social- og Sundhedsskolen i Odense City taget initiativ til i samarbejde med Projekt Husvild at starte en indsamling til de hjemløse på Fyn.

- Hvert år hjælper vi nogen, der har brug for en ekstra hånd omkring juletiden, og lige i år har vi en lærer, der gav os forslaget til at støtte de socialt udsatte og de hjemløse. Og eftersom der kommer flere og flere, jamen så har de jo også brug for at få noget varmt tøj. Nogle af dem har også brug for møbler og glas, som vi også har fået doneret, siger Jannie Ditte Arensberg, der er elevrådsmedlem på Social- og Sundhedsskolen i Odense.

Kælderen er fyldt

Indsamlingen har været i gang siden starten af november, og på den måned har de fået fyldt skolens kælder op med alle mulige effekter, som borgere og virksomheder har doneret.

Blandt de indsamlede sager er der blandt andet et glattejern og ikke færre end 300 par sutsko.

- Vi har fået både nogle jakker, vi har fået tæpper, en masse mad, kaffe i sådan nogle poser hvor der skal hældes vand i og så er der til to kopper kaffe. Dem har vi fået 300 af. Sko. Soveposer. Så vi har fået en masse forskelligt, som vi kan bruge til de hjemløse og til de socialt udsatte og på den måde give dem en god vinter og en god jul, siger Jannie Ditte Arensberg.

På lørdag skal alt det donerede fordeles blandt byens hjemløse ved et arrangement i Kongens Have.

- Vi håber at se mange af de hjemløse og socialt udsatte, når vi fordeler det hele den 10., siger Jannie Ditte Arensberg.