I det fynske folks tjeneste

Gode fynske svejsere

Et samarbejde mellem Odense Stålskibsværft, AF-Odense og AMU-Fyn har resulteret i en meget grundig svejseuddannelse, der betyder, at værftet nu kan få de svejsere, det har brug for - og at de kan deres kram.

Nyt samabejde mellem AF i Odense og Lindøværftet skaber flere arbejdspladser.

Lindøværftet får flere gode svejsere med bedre uddannelse.

1 af 2

Lige ind på arbejdsmarkedet

-Før fik vi folk der havde været på et 5-ugers svejsekursus, og derefter måtte de selv klare resten ude på arbejdspladsen. Det kom der ikke altid de bedste resultater ud af, siger personalechef på Lindø, Jesper Rasmussen.

-Men nu bliver de kommende svejsere grundigt orienteret om hvad jobbet indebærer. De kommer på besøg på værftet, får en god lang uddannelse plus 4 ugers praktik.

I løbet af den finder de ud af at der er forskel på at sidde i en svejsekabine og at kravle rundt på en skibsside. Det betyder at de nu stort set kan gå direkte ind i jobbet uden den videre oplæring på værftet, som vi tidligere måtte regne med, fortsætter personalechefen.

Næsten jobgaranti

Det er arbejdsformidlingen i Odense, det betaler for uddannelsen, og her er AU-konsulent Jørn Rasmussen meget glad for samarbejdet. 

-Det har været helt ukompliceret. Vi har haft møder med Lindø og AMU-Fyn, hvor Lindø har fortalt hvad de har brug for, og at hvis folk kan det, er der job til dem. Det er da dyrere end normalt, men beskæftigelseseffekten er også langt højere og længerevarende end ved et 5-ugers svejsekursus.