Godt nyt til elbilister: Se hvor de 50 nye ladestandere skal stå

Nu kommer der gang i etableringen af mange flere offentlige ladepunkter til elbiler i Odense. Arbejdet begynder mandag i næste uge.

På kun to år er antallet af elbiler mere end fordoblet i Odense Kommune. Det samme kan man ikke sige om bilisternes adgang til offentlige ladepunkter. Det bliver der for alvor ændret på nu.

-  Det er ikke alle, som har mulighed for at lade fra privatadressen, så det er afgørende, at vi hele tiden får udbygget infrastrukturen, siger  by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) i en pressemeddelse.

Ladestandere til Ørstedsgade og  Vandværksvej

I dag er der 18 offentlige ladepunkter til elbilister i Odense. Foreløbig har By- og Kulturudvalget givet endelig tilladelse til 50 nye ladepunkter. Men flere er på vej.

Næste mandag begynder arbejdet med at etablere de første otte nye ladepunkter på Ørstedsgade og Vandværksvej. Et arbejde der ventes afsluttet i løbet af et par uger. Henover sommeren og efteråret dukker der ladestandere op i alt ni nye steder i byen. 

Clevers kommende ladepunkter i Odense
Clevers kommende ladepunkter i Odense
Foto: Kort: Clever

100 nye ladepunkter i 2021

Inden årets udgang forventer Clever, der er Danmarks største ladeoperatør, at have etableret over 100 nye ladepunkter i Odense i takt med at tilladelserne kommer på plads..

- Det rigtigt godt for elbilisterne, at tilladelserne i Odense Kommune nu falder på plads, så vi kan gå i gang med at få ladestandere i jorden. Sådan får alle byens gæster og de, der bor i etageboliger i Odense også nemmere ved at finde opladning til bilen, ” siger  Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

Flere ladestandere er et must

By- og Kulturudvalget besluttede sidste år at give mulighed for at etablere op mod 100 ladestandere centralt i Odense By i løbet af 2021. De skal bidrage til Odense Kommunes overordnede plan for reduktion af CO2-udledning. Privatbillismen står nemlig i dag for 28 % af kommunens samlede CO2-udledning,. 

 - Hvis vi skal have en CO2- neutral by i 2030, har vi brug for at flytte odenseanerne til elbiler, og så nytter det ikke noget, at det er vanskeligt at få opladet sin elbil, siger  Odense.”by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) 

Plan for ladepunkter