GOG sætter kurs mod slutspil med sejr over Århus

GOG gik på ferie med en hjemmesejr over Århus Håndbold, mens KIF skuffede med uafgjort hjemme mod Mors-Thy.

GOG Håndbold står med gode kort på hånden i jagten på at nappe en af de otte pladser, der giver adgang til slutspillet i herrernes håndboldliga.

Fredag aften sejrede fynboerne på hjemmebane med 33-27 over Århus Håndbold og bragte sig på 18 point for 17 kampe i grundspillet i 888 Ligaen. Århus forbliver på 14 point udenfor top-8.

GOG ligger dermed side om side med KIF Kolding København på sjette- og syvendepladsen. Fredag måtte KIF nøjes med 29-29 hjemme mod Mors-Thy. Både GOG og KIF har 18 point, mens Mors-Thy følger lige efter med 16.

Kampen i Gudme var ganske jævnbyrdig, men GOG sikrede sejren ved at være et niveau bedre i de sidste ti minutter.

Højrebacken Niclas Vest Kirkeløkke bidrog til sejren med ti scoringer, mens Århus' 19-årige Omar Ingi Magnusson - ligeledes højreback - sendte bolden i kassen ni gange.

Særligt Niclas Vest Kirkeløkke var veloplagt fra begyndelsen. Han scorede fire gange i de første knap fem minutter og sørgede for tidlige fynske føringer på et par mål.

Men Århus fik hurtigt kontakt og sørgede for en meget jævnbyrdig første halvleg. Holdene fulgtes pænt ad og gik til pause med stillingen 16-16.

Ti minutter før tid var stillingen fortsat helt lige ved stillingen 25-25, men derefter gik Århus i stå og holdt en scoringspause på næsten syv minutter.

Det udnyttede GOG til at tage en på papiret komfortabel sejr.

I Tønder var det top mod bund, og efter en lige første halvleg hævede førerholdet Aalborg niveauet efter pausen og sejrede 28-22 over Tønder, der ligger næstsidst.

Ligaens agterlanterne, Randers, skabte på hjemmebane en solid overraskelse ved at slå Skjern 31-27 efter 15-13 ved pausen.

Ribe-Esbjerg vandt på hjemmebane med 30-23 over TTH Holstebro, mens Sønderjyske ligeledes hjemme sejrede 27-25 over HC Midtjylland.

Endelig vandt Bjerringbro-Silkeborg (BSV) 30-29 ude over Skanderborg. BSV har 26 point på andenpladsen, mens Aalborg fører med 28.