I det fynske folks tjeneste

Gør en god gerning og hjælp verdens fattigste

Frem til den 5. februar vil alle børn, der gør en god gerning støtte nogle af verdens fattigste med 25 kroner.

På verdensplan er et ud af syv børn under fem år lavere, end de burde være deres alder taget i betragtning

Gode Gerninger betaler sig, sådan plejer vi at sige, og nu bliver der i den grad sat handling bag ordene. 

For frem til 5. Februar vil alle børn der gør en god gerning automatisk være skyld i at der bliver doneret 25 kroner til nogle af verdens fattigste og mest udsatte mennekser.

 

Det eneste man skal gøre er at hente et godhedsbevis på ens lokale børnebibliotek.  Så donerer LEGO-familiens almennyttige fond, Ole Kirks Fond, nemlig 25 kroner til Danmarks Indsamling 2016. 

Odense Centralbibliotek er et af de biblioteker på Fyn, der i samarbejde med DR Ramasjang og Ole Kirks Fond er gået sammen om at hjælpe nogle af verdens fattigste.

 Hvad enten man bruger to minutter på at hjælpe sin klassekammerat med at løse et regnestykke eller to timer på at hjælpe sine forældre, så giver den gode gerning 25 kroner til årets Danmarks Indsamling. 

- Hvad enten man bruger to minutter på at hjælpe sin klassekammerat med at løse et regnestykke eller to timer på at hjælpe sine forældre med lørdagsrengøringen, så giver den gode gerning 25 kroner til årets Danmarks Indsamling. Penge som kan betyde en afgørende forskel for familier, der lever i ekstrem fattigdom i nogle af verdens mest udsatte egne,  fortæller Heidi Drasbek Martinussen fra Odense Centralbibliotek.

 

Satser på verdensrekord i gode gerninger

Det er femte gang, at DR Ramasjang, bibliotekerne og LEGO-familiens fond sætter fokus på nogle af verdens mest udsatte gennem gode gerninger. Og i alt har de danske børn siden 2010 været med til at indsamlet knap 23 millioner kroner til Danmarks Indsamling, alene sidste år mønstrede børnene gode gerninger for godt fem millioner kroner.

I år har man så planer om at sætte en vaskeægte verdensrekord i gode gerninger - det kræver at man når over 212.000 gode gerninger. 

Hvis man er interesseret i at gøre en god gerning, skal man hente et skema på sit lokale bibliotek , udfylde det med sine gode gerninger og aflevere det igen på biblioteket inden den 5. februar kl. 12.00.