I det fynske folks tjeneste

Gratis teater til folket på Odense Teater

Odense Teater lægger hus til forskellige amatørteaterstykker de næste tre dage, og det er gratis at for alle at komme ind og se stykkerne.

Både instruktører og skuespillere er ikke-professionelle. Foto: Kasper Emil Tornfeldt

Det er femte år i træk, at Scenoskop Teaterfestival kommer til Odense Teater. Foto: Kasper Emil Tornfeldt

Udover Mathias Rosenkrands Bech er Rasmus Borst, som ses på billedet, også en af kræfterne bag arrangementet. Foto: Kasper Emil Tornfeldt

Odense teater afvikler stadig deres faste program, mens festivalen kører. Foto: Kasper Emil Tornfeldt

1 af 4

Stille Nu. Middelklassehelt. Hovedvejen. Nøgen Teaterstruktur. 

Det er titlerne på nogle af de stykker, man gratis kan komme ind og se på Odense Teater torsdag, fredag og lørdag i denne uge. 

Det hele sker i forbindelse med Scenoskop Festival, hvor stykkker, der er opført af uprofessionelle instruktører og skuespillere, får chancen for at komme ud til folk via Odense Teaters scener. På Odense Teater er man glad for festivalen. 

- For os er det vigtigt, at vi som en stor kulturinstitution både her i byen og i landsdelen kan hjælpe fremtidens teaterbrugere og –skabere til at se, hvor fantastisk vores medie er, siger Mathias Rosenkrands Bech, der er dramaturg hos Odense Teater. 

Læs også Test: Har du styr på dansktop-sangene fra Odense Teaters nye musical?

Fem års fødselsdag

Det er femte gang, at festivalen Scenoskop skal på de skrå brædder, og det er sikkert heller ikke sidste gang, festivalen kommer til at spille en rolle i det odenseanske teatermiljø, for de nye hjerner på scenerne er vigtige at give plads til, mener Mathias Rosenkrands Bech.

- Som kulturinstitution er det vigtigt aldrig at lukke om sig selv og tro, at der kun er en måde at lave og præsentere teater på. Derfor er alle samarbejdsprojekter vigtige for os, fortæller han. 

Derudover giver projektet også mulighed for at give nogle nye talenter en chance i en branche, der kan være svær at nå til tops i. 

- Vi er jo alle startet samme sted – nemlig i vækstlaget – med en drøm om at kunne få lov til at spille på en professionel scene, og kan vi støtte op om denne drøm, gør vi det meget gerne, siger Mathias Rosenkrands Bech.

Et blandet program

Festivalen har i år otte forestillinger på programmet, som rummer postmoderne danseteater, socialrealistisk teaterkoncert og alt der i mellem. 

Mathias Rosenkrands Bech roser programmet og mener, at der er flere ting at glæde sig til. 

- Jeg glæder mig blandt andet til at se ”Nøgen Teaterstruktur” af Lagan Productions, som, jeg synes, lyder rigtig interessant, men også ”Hovedvejen” af Michael Juul Hagerup ser spændende ud, siger han.

Herunder kan du se hele programmet.