Grønlandsk folkemøde til Odense

I næsten al hemmelighed var Grønlands landsstyreformand, Kim Kielsen, i dag i Odense. Han lover at komme tilbage til byen for at holde et folkemøde ved det Nordatlantiske Hus på havnen.

Direktør holdte mødet hemmeligt

Den grønlandske regeringsleder, Kim Kielsen, har været i Odense for at besøge det Nordatlantiske Hus i dag. Men besøget har foregået i forholdsvis hemmelighed, da Kim Kielsens visit var relativt kort.

- Vi har ikke fortalt ude i offentligheden, at han kom, fordi så ville der være rigtig mange grønlændere. Jeg ved, at når det kommer ud på Facebook og vores hjemmeside, så vil de sige "hvorfor vidste vi ikke det?", fordi jeg har ikke fortalt det, fordi det her i dag var et kort orienteringsmøde og en visning af huset, siger direktør for det Nordatlantiske Hus, Kirstine Mærsk.

Vil tilbage til Odense

Under det korte besøg lovede landsstyreformanden dog, at han vil komme tilbage til Odense for at afholde et folkemøde for de grønlandske borgere.

- Det er vi rigtig glade for, fordi borgere fra Grønland, der bor i Danmark, vil rigtig gerne møde deres politikere i en offentlig debat, siger Kirstine Mærsk.

Se Kirstine Mærsk løfte sløret for landsstyreformandens kommende folkemøde i videoen øverst.