I det fynske folks tjeneste

Grunden vakler under musikhus

Det går ikke efter planen med Odenses nye musik- og teaterhus, som er tiltænkt rollen som byens nye vartegn.

Odenses nye musikhus - efter tegningen.

Mens den officielle version er, at alt kører på skinner, så er det langt fra virkeligheden.Det bekræfter en række centralt placerede kilder, som Fyens Stiftstidende har talt med.

Imens ligger arbejdet stille på parkeringspladsen, hvor musik- og teaterhuset skal ligge, mens parterne kæmper for at redde prestigeprojektet.

Den garanti på 25 millioner kroner, som bygherren, Lillebælt Gruppen, skulle have stillet senest den 8. juli i fjor, er tilsyneladende slet ikke stillet. Direkte adspurgt, hvorvidt garantien er indbetalt, svarer adm. direktør i By- og Kulturforvaltningen, Søren Bonde Hansen:
- Nej, det er den ikke.

Ud over det har han ikke kommentarer til sagen, da der stadig forhandles med Lillebælt Gruppen.

Aftalen om garantien er ellers ganske klar. Afsnittet i punkt 8.1. i samarbejdsaftalen mellem kommunen og Lillebælt Gruppen A/S lyder:
"Senest to uger efter underskrift af nærværende aftale stiller Operatøren (Lillebælt Gruppen, red.) sikkerhed i form af en anfordringsgaranti på kr. 25 mio."

Aftalen er underskrevet den 24. juni, så garantien skulle altså være indbetalt senest den 8. juli 2008.

Hvorfor det ikke er tilfældet, har det været umuligt at få oplyst. Ejer af Lillebælt Gruppen, Jens Belling, svarede ikke på avisens gentagne opkald i går.