Guld til Odense Ishockey Klub

Odense Bulldogs' U20-hold, der stadig spiller i regi af OIK, vandt lørdag det danske mesterskab og hentede dermed det første DM-guld til Fyn.

Med en sejr på 3-1 over Herning sikrede Odense Ishockey klubs U20 hold sig lørdag aften det danske mesterskab. Dermed kan de senere i dag tage DM-trofæet med hjem til Fyn for første gang i historien.

DM afgøres i et slutspil mellem fire hold i Rødovre i denne weekend, hvor de sjællandske mestre fra Rødovre og de jyske mestre fra Herning er kvalificeret sammen med to kvalifikationshold Odense og Aalborg.

Alle fire hold skal møde hinanden, og vinderen er ny dansk mester.

Odense lagde fredag aften ud med at møde de sjællandske mestre fra Rødovre. OIKfik en rigtig sløj start på kampen, og nede med 1-4 allerede efter knap otte minutters spil, var der ikke meget, der tydede på fynsk succes.

Men Odensedrengene spændte hockeyhjelmen en tand ind, og scorede herefter fire gange i streg, blandt andet tre mål på tre minutter i slutningen af anden periode.

Det sikrede en flot 5-4 sejr, der gav et rigtig solidt rygstød inden lørdagens potentielt afgørende kamp mod Hernings jyske mesterhold.

Men selv om også denne kamp var helt tæt, kunne heller ikke midtjyderne stoppe den fynske ishockeymaskine, der på en flot tredje periode ændrede 0-1 til 3-1 på to mål af Frederik Sørensen og et enkelt af Morten Knudsen.

Og så brød jublen ellers løs i Rødovre Skøjte Arena!

Med sejren kan Odense ikke længere indhentes af de andre hold, så søndagens sidste slutspilskamp mod Aalborg er af ren kosmetisk betydning.

Sådan ser man ud, når man lige har vundet danmarksmesterskabet.