I det fynske folks tjeneste

Guldglæde: Viktor hentes af far og farfar

Fynske Viktor Axelsen vandt søndag verdensmesterskabet for hold.

04:21

Allerede i dag lander Viktor Axelsen atter i Danmark. Og der er to personer der næsten ikke kan vente med at tage imod ham. De må dog lige tage den med ro et par minutter endnu.

Når den nykårede verdensmester, Viktor Axelsen, senere i dag, mandag, lander i Københavns Lufthavn bliver han modtaget af sin far, Henrik Axelsen, og sin farfar, Torben Axelsen.

Inden de forlod Odense havde de pakken bilen med gaver.

- Vi skal have nogle gaver med derover. Og hvad giver man sådan en atlet, som bare kan og vil det hele? Så vi har en tradtion om, at hoptimister kunne være sjovt, fortæller Henrik Axelsen til TV2 /Fyn.

Men bilen er også pakket med en biografi om den legendariske, engelske fodboldspiller Steven Gerrard.

- Viktor har læst nærmest alle biografier, der er blevet udgivet for at se, hvordan andre har gjort det og om han kan lære af det.

Viktor Axelsen skrev søndag sammen med det øvrige danske herrelandshold historie, da de vandt finalen i Thomas Cup, som er verdensmesterskabet for hold, med 3-2 over Indonesien.

Viktor Axelsen grundlagde sejren, da han åbnede med en sejr i sin kamp mod Tommy Sugiarto med 21-17, 21-18.
Verdens nummer otte førte ellers 17-14 i andet sæt, men Viktor Axelsen viste nerver af stål og spil af højeste klasse, da han slog hårdt tilbage og bragte Danmark foran 1-0 på 54 minutter.

Hyldes på rådhus

Tirsdag klokken 14.30 vil  verdens bedste badmintonhold bliver hyldet på Københavns Rådhus.