Gymnasiedruk koster liv

For tredje gang på få år mistede en ung gymnasieelev natten til lørdag livet efter en fest. Også i 2011 og 2012 kostede gymnasiedruk to unge livet.

Den 17-årige mand var på vej hjem fra en tur i byen, da han af ukendte årsager ville skyde genvej over banelegemet tæt ved Odense Banegård. Via en lille passage tæt på posthuset fandt han en låge, som han enten har åbnet eller er kravlet over.

Formentlig klokken lidt over et har han bevæget sig over sporet, hvor han er blevet ramt af et tog. Klokken halv otte lørdag morgen blev han fundet død på jernbanen.

Ulykken minder uhyggeligt meget om en ulykke i december 2011, hvor 17-årige Magnus Kjærhus Munk mistede livet. Han blev ramt af et tog, da han på vej hjem fra en fest på Tornbjerg Gymnasium havde sat sig på jernbanesporet ved Østre Ringvej. Han blev dræbt på stedet og det blev senere fastslået, at han havde promille på 2,8.

Et år efter mistede Tommy Algreen Larsen fra Mulernes Legatskole livet, da han efter et arrangement i sin gymnasieklasse ville cykle hjem. I stedet for at køre hjem, kørte han i Odense Havn med sin cykel. Han blev fundet druknet dagen efter.

Efter Magnus Kjærhus Munks dødsfald oprettede hans pårørende Magnusfonden, som kæmper for at unge skal tage mere vare på hinanden, når de er i byen og har fået noget at drikke.

Se Magnusfondens film: Pas på hinanden