I det fynske folks tjeneste

Gymnasieelever lærer Shakespeare med kroppen

Når gymnasieelever skal lære om Shakespeare, foregår det typisk med en bog i et klasselokale. Men i denne uge lærer elever fra 5 fynske gymnasier om Shakespeare på en helt ny måde.

Foto: Odense Teater

Oure Kostgymnasium, Mulernes Legatskole, Nyborg Gymnasium, Tornbjerg Gymnasium og VUC Fyns faglærere er partnere i projektet ”MIG&HAMLET” med henblik på at give gymnasieeleverne en større almendannende Shakespeare-oplevelse i forbindelse med 400 året for Wiiliam Shakespeare død.

Projektet er et tværfagligt samarbejde mellem dramatik, historie- - og engelsklærere på de fem gymnasier, og teaterkompagniet Dream Stuff Theatre. Odense Teater lægger hus til.

I løbet af ugen har gymnasieleverne først arbejdet i workshops om formiddagen med skuespillerne, og derefter har de set opførelsen af ”Skyggen af Hamlet”.

Tanken bag projektet er at opmuntre gymnasier i hele landet til at arbejde med nye undervisningsmetoder.

- Det er interessant, hvordan et svært tilgængeligt stof som Shakespeares dramaer kan tilegnes på nye måder af gymnasieelever. Dette publikumssegment er specielt interessant at arbejde med, da de befinder sig i en fase af deres liv, hvor faglig identitetsdannelse og eksistentielle grundspørgsmål fylder meget. Kombinationen mellem workshop og forestilling gør, at eleverne kommer helt tæt på visse af karaktererne i Hamlet og disses personlighedstræk, dilemmaer og drømme. Vi ønsker at give dem en 1. - personsoplevelse” frem for en 3. – personsoplevelse, udtaler Kitter Krebs, som til daglig er kunstnerisk leder af Dream Stuff Theatre, i en pressemeddelelse.

01:35 Luk video