Gymnasier sure på festarrangør

Alt for mange solgte billetter til et alt for lille lokale. En fest, kaldet 'Den officielle introfest' i Odense, endte med en politianmeldelse af arrangørerne bag.

Arrangementets side på Facebook præsenterede en lang liste af skoler, der stod som samarbejdende, 'tilmeldte' fynske skoler.

Mange unge, som ikke kom ind til festen på grund af pladsmangel, oplevede, at de efterfølgende ikke kunne få deres penge refunderet. De kunne ikke komme i kontakt med arrangørerne

Gymnasierne i Odense oplevede at finde deres navne på gæstelisten uden at kende til arrangementet. Og her endte de almene gymnasier og HF-skoler på Fyn med at gå sammen om at politianmelde introfesten.

Nu har samme arrangør stablet et nyt lignende arrangement på benene, men denne gang i København, hvor nye 1.g'ere, 10. klasser og efterskoleelever via Facebook inviteres til 'Introfesten 2015'.

Ørestad Gymnasium er en af dem, men rektor Allan Kjær Andersen kender - ligesom kollegerne i Odense - ikke til arrangementet.

- Vi vil selv bestemme, hvad vores navn skal bruges til. Vi synes, at det er misbrug af vores brand, at Ørestad Gymnasium deltager i noget, som vi ikke har givet tilsagn om, at vi deltager i, siger rektoren for gymnasiet på Amager til DR Fyn.

Lige nu er der over 3.500 tilmeldte til arrangementet på Facebook.

Festen afholdes 10. oktober på Astridsvej 71, 2300 København S.

Billetto, hvor billetterne kan købes, kan ikke oplyse, hvor mange billetter, der er solgt til arrangementet.

Det er kun arrangørerne, der kan det, lyder forklaringen.

Ejerne af det sted, hvor festen i København bliver afholdt, ønsker ikke at udtale sig til DR Fyn. Det er ikke lykkedes at få kontakt til arrangørerne.

Ørestads Gymnasium er også klar til at gå til politiet, forklarer rektoren.

- Hvis ikke de fjerner vores navn fra arrangementet, så vil vi politianmelde dem for misbrug af vores brand og for ulovlig markedsføring, siger Allan Kjær Andersen.

.

Lokaleejerne i København har haft kontakt til arrangøren, som forklarer, at der blot er solgt 18 billetter til arrangementet i oktober.

Arrangøren oplyser gennem lokaleejerne, at der til det fynske arrangement var 800 mennesker igennem i løbet af aftenen.