Håbede på fælles front mod udrejsecenter: - Det er ikke et anliggende for Odense

Odensepolitikerne Tommy Hummelmose og Christoffer Lilleholt ønsker ikke et udrejsecenter på Langeland. De håber begge borgmester Peter Rahbæk Juel slutter sig til den holdning, men han mener ikke, det er en sag for Odense.

Siden regeringen meldte ud, at et nyt udrejsecenter skal placeres på Langeland, har modstanderne mod den beslutning meldt sig i hobetal.

quote I sidste ende er beslutningen et anliggende for regeringen og partierne på Christiansborg

Peter Rahbæk Juel, borgmester, Odense, Socialdemokratiet

Det gælder både lokalbefolkningen og lokalpolitikerne på Langeland, ligesom et flertal på Christiansborg torsdag gav udtryk for, at de vil kæmpe for sætte en stopper for planerne.

Og nu håber altså også Odensepolitikerne Tommy Hummelmose (K) og Christoffer Lilleholt (V) på, at kunne skabe en fælles, fynsk front mod udrejsecenteret. 

Derfor kræver de begge, at Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), forholder sig til situationen på Langeland. 

- Der er en fælles fynsk interesse i at gå imod det her, og derfor forventer jeg også, at vores borgmester går forrest, siger Christoffer Lilleholt. 

- Jeg forventer, at borgmesteren synes, det er en dårlig idé, for det er et fælles, fynsk anliggende, som vil skade hele Fyn, siger Tommy Hummelmose.

Mener ikke, at det vedkommer Odense Kommune 

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel er imidlertid ikke enige med de to blå politikere. 

Han mener ikke, at et udrejsecenter på Langeland er et anliggende for Odense Kommune. 

- Jeg kan sagtens forstå reaktionerne på Langeland. Jeg tror, det er svært at finde en borgmester, der ville tage imod et udrejsecenter med åbne arme. I sidste ende er beslutningen et anliggende for regeringen og partierne på Christiansborg. De må forholde sig til kritikken og bekymringen, som den her udmeldingen har givet. Det er ikke et anliggende for Odense Kommune, skriver Peter Rahbæk Juel i et skriftligt svar til TV 2 Fyn.

Det virker dermed ikke til, at borgmesteren deler samme bekymring. 

Kan gå ud over turisme og forværre bandekriminalitet

Udrejsecenteret på Langeland skal efter planen huse udlændinge på tålt ophold og udvisningsdømte kriminelle. 

Det kommer altså til at være personer, der har udøvet vold, tyverier og i værste tilfælde mord, der bliver beboerne i Bagenkops nye naboer. 

Det nuværende udrejsecenter i Kærshovedgård

Og netop derfor mener både Christoffer Lilleholt og Tommy Hummelmose, at Fyn bør have en fælles front mod udrejsecenteret.

- Man kan frygte, at det får en betydning for turismen på Sydfyn. Vi betragter Fyn som en destination, og på den måde kan det komme til at smitte af på hele Fyn, siger Christoffer Lilleholt og fortsætter: 

- Vi kan også være bange for, at folk fra udrejsecenteret vil komme til Odense og slutte sig til de allerede eksisterende bander.

Også Tommy Hummelmose forudser, at det vil skade hele Fyn, at udrejsecenteret placeres på Langeland. 

- Fyn er en samlet region, og når der sker noget dårligt på Langeland, så opfatter omverdenen det som noget dårligt for hele Fyn. Det er påkrævet, at de fynske kommuner står sammen og erkender alvoren, siger han.