Hård kritik mod Odenses borgmester: - Han har købt sig til magten på skatteborgernes regning

Christoffer Lilleholt (V) kritiserer borgmester Peter Rahbæk Juel (S) for at oprette to nye forvaltninger i Odense Kommune. Han kalder det for en politisk rævekage. Borgmesteren kalder kritikken en halsløs gerning.

Da Peter Rahbæk Juel (S) efter konstitueringen i Odense Kommune kunne kalde sig borgmester, var det med to nye forvaltninger - og dermed to nye rådmandsposter. 

Beslutningen om at oprette ekstra forvaltninger møder dog hård kritik fra Venstres politiske leder Christoffer Lilleholt (V). 

- Vi står med en borgmester, som har købt sig til magten på skatteborgernes regning, der har oprettet nye forvaltninger, nye rådmænd, nye poster rundt omkring i kommunen for at sikre sit eget flertal og dermed hævet politikerlønningerne markant, lyder det fra Christoffer Lilleholt.

Ifølge Christoffer Lilleholt er der intet belæg for oprettelsen af de nye rådmandsposter. Det er derimod - ifølge ham - et politisk greb, og han kalder processen for en rævekage - altså en indbyrdes aftale mellem politikerne uden for den demokratiske proces. 

quote Tag kampagnejakken af, hold lidt juleferie og mød ind med friske ben og et klart hoved til det nye byråd i 2022

Peter Rahbæk Juel, borgmester, Odense Kommune, Socialdemokratiet

Borgmester kalder det grov retorik

Den beskyldning køber den odenseanske borgmester dog ikke. 

- Jeg synes, det er en grov retorik og en halsløs gerning, som Venstres politiske leder kaster sig ud i dagen derpå, siger Peter Rahbæk Juel.

Peter Rahbæk Juel mener, at Christoffer Lilleholt selv har forsøgt at gøre det, som han nu anklager borgmesteren for, da Enhedslisten søndag sprang fra konstitueringsaftalen for at indgå aftale med Venstre. At Enhedslisten sprang fra aftalen medførte som bekendt ikke de store ændringer i konstitueringen.

Opfordring fra borgmesteren

Peter Rahbæk Juel kommer dog med en klar opfordring til Christoffer Lilleholt.

- Tag kampagnejakken af, hold lidt juleferie og mød ind med friske ben og et klart hoved til det nye byråd i 2022, og så er jeg som den første klar til at se, hvordan vi kan skrue et godt samarbejde sammen med Venstre der, lyder det fra borgmesteren.

Oversigt

    Oversigt