Hårdt coronaår i mediebranchen: Jysk Fynske med stort underskud

Underskud i 2020 blev på 98 millioner kroner. Corona og store investeringer i journalistisk udvikling tegner året.

Jysk Fynske Medier, der blandt andet ejer Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende, tangerede det dårligste resultat i nyere tid, da landets næststørste mediekoncern fredag offentliggjorde sit regnskab på generalforsamlingen.

Ligesom i 2016 blev årets underskud på 98 millioner kroner.

Regnskabet er ikke offentliggjort hos Erhvervsstyrelsen endnu, men i en pressemeddelelse oplyser koncernens ledelse, at underskuddet er farvet af coronakrisen og investeringer på 60 millioner kroner i udviklingsprojekter.

- Det er utilfredsstillende med 98 millioner kroner i underskud i 2020. Det bryder ingen administrerende direktør sig om, men ikke desto mindre synes jeg godt, at jeg kan stå på mål for resultatet, siger Jesper Rosener, administrerende direktør hos Jysk Fynske Medier.

Generelt har annoncemarkedet være hårdt ramt under nedlukningen.

- Men også dealmarkedet, hvor Jysk Fynske Medier er størst på det danske marked med rejser, oplevelser og events som hovedprodukter, samt kommunikationsbureauet STEP med kunder især inden for storcentre og restauranter har været udfordret, oplyser mediekoncernen.

Om Jysk Fynske Medier

Ifølge Jysk Fynske Medier har man været overforsigtig med hensættelser til tab på tilgodehavender i 2020-regnskabet og udgiftsført 60 millioner kroner til redaktionel udvikling i 2020 til trods for, at udgifterne først rigtig slår igennem i 2021.

I årets løb har Jysk Fynske Medier købt Helsingør Dagblad, Ugeavisen Nordsjælland og yderligere ni københavnske ugeaviser. 

Ifølge koncernen er koncernens salg  af journalistisk indhold steget i 2020 både målt på oplag og omsætning.

- Vi er økonomisk godt rustede, og vi udvikler fortsat med høj hastighed. Vi er klar til at investere i nye produkter og lancerer fra foråret og hen over sommeren en række nye, nærlokale nyhedsmedier omkring Aarhus og i København for at bekæmpe både nyhedsørkener og techgiganter, siger administrerende direktør Jesper Rosener i pressemeddelelsen.