Hærværk mod HCA-fakler

Store dele af kunstværket "Det Frosne Fakkeltog" i midten af Odense er blevet ødelagt. Hærværket er nu så omfattende at kunstneren og arrangøren overvejer at pille installationen ned før tid. [size=2] [/size]

En tredjedel smadret

Kunstværket Det Frosne Fakkeltog fik kun lov at stå i fred i tre dage før der første gang blev lavet hærværk mod det. Installationen der består af 200 lysstofrør blev opstillet i forbindelse med afslutningen på HCA-fejringen.

Ud af 200 lysstofrør er 70 blevet smadret, og på grund af det omfattende hærværk har både arrangørrene og den tyske kunster bag værket overvejet at pille værket ned før tid.

 - Den tyske kunstner Hans Peter Kuhn er rystet over hærværket i Odense. Han udstiller ofte i offentlige rum, men har ikke før oplevet hærværk af den her dimension, fortæller Thorsten Sadowsky, Kunsthallen på Brandts.

I mindre udgave

Værket blev opstillet så det strakte sig som et fakkeltog fra Munke Mose via Odense Å til Eventyrhaven. Men nu er resterne af værket blevet samlet i Munke Mose. På den måde kan vagtfolk bedre bevogte installationen og en del af værket fremstår stadig intakt.

Installationen bliver pillet ned i begyndelse af det nye år - og i forbindelse med nytårsaften har arrangørerne forstærket bevogtningen af værket, så der ikke opstår mere hærværk.