I det fynske folks tjeneste

Halmhuset flyttes i aften: Hvis det ikke lige styrter sammen

Tirsdag aften skal Halmhuset flyttes til ungdomsskolen UngNord i Odense, men det er ikke helt nemt. Huset risikerer at styrte sammen på vejen.

Foto: Huset på I. Vilhelm Werners Plads / Facebook

Når Halmhuset i aften skal flyttes fra I. Vilhelm Werners Plads til Østre Plads, bliver det med stor forsigtighed. Der er nemlig en reel mulighed for, at det styrter sammen undervejs, fortæller en af idemændene bag huset Anders Michelsen. Han tror dog ikke, det kommer til at ske.

- Man kan ikke lade være at tænke på, hvad der kan ske. Jeg er ikke nervøs, men der er en reel mulighed for, at det styrter sammen. Vi har allerede set nogle skader på leret, og noget er faldet af, siger Anders Michelsen.

Jeg er ikke nervøs, men der er en reel mulighed for, at det styrter sammen

Anders Michelsen

Huset skal flyttes ved, at man skubber nogle stålbjælker ind under huset, og så spænder man nogle stropper over huset, så det ikke vælter.

- Vi er pressede. Vi skulle have lagt stålbjælker under i går, men det har vi ikke nået endnu. Det har taget en del ekstra tid, men tidsplanen holder. Det skal den, siger Anders Michelsen.

Det er ungdomsskolen UngNord, der nu overtager huset. Fremover skal det blandt andet danne ramme om undervisning i bæredygtighed for skolens elever, men det er også planen, at det fortsat skal være åbent for offentligheden.

- Vi synes Huset er et fantastisk projekt, og det ville være ærgerligt, hvis det ikke skulle leve videre, siger Peter Albrektsen, afdelingsleder, UngNord.

- Men håbet er selvfølgelig også, at det skal fortsætte med at være et åbent hus for borgerne, siger Peter Albrektsen.

Anders Michelsen regner med, at de kan sætte huset på en lastbil i aften mellem 21 og 21.30, og så skal det køres igennem byen til dets nye placering på Østre Plads. Det sker mellem klokken 22 og 02.