I det fynske folks tjeneste

Håndgranat smidt mod Black Army i Herning

Black Armys afdeling i Herning blev i aftes ramt af en kraftig eksplosion foran bandens lokale klubhus.

Black Armys klubhus i Herning blev angrebet med en håndgranat. Foto: Alarm112midtjylland

Der blev i aftes kastet en håndgranat mod Black Armys klubhus i Herning. Ingen personer kom noget til ved eksplosionen, der fandt sted kort før klokken 21, men både bilruder og vinduer i nærliggende boliger er blevet knust.

Politiet sætter nu massivt ind for at opklare forbrydelsen.

- Det er et ekstremt farligt våben og en klar eskalering af de metoder, vi har set tidligere, siger politiinspektør Hans Roost ved Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau.

- Normalt er det sådan, at en rocker- og bandekonflikt foregår klubberne imellem. Men når man bruger et våben, der kan ramme alle mulige, også uskyldige borgere, så er det en ekstra alvorlig situation, siger Hans Roost.

Læs også Ulmende bandekonflikt: Visitationszoner forlænges endnu en gang

Politiet har ingen direkte mistænkte i sagen, men kigger blandt bandens modstandere i den verserende konflikt med i Hells Angels.

- Vi er fuldstændigt sikre på, at det er rettet direkte mod Black Army, siger politiinspektøren.

I Odense har Fyns Politi i en længere periode valgt at lukke både Hells Angels og Black Armys klubhuse. Det overvejer Midt- og Vestjyllands Politi nu også at gøre med deres lokale afdeling.

I midten af november blev et 28-årigt medlem af Black Army såret af skud på en parkeringsplads i Herning, hvor han sad i en bil omgivet af andre bandefolk.

Ifølge Localeyes holdt politiet efter eksplosionen parkeret ud for Hells Angels' klubhus på Petersmindevej i Odense, men betjentene på stedet ville ikke oplyse til fotografen, om det havde forbindelse til sprængningen i Herning.