Håndværkere snydt af Axel Boisens firma

Tidligere studievært har aldrig aflønnet håndværksmestre for byggeri betalt af Odense Kommune. Sådan lyder anklagen fra tre håndværksmestre.

I dag kl. 13.00 er der reception på Odense Kommunes nyeste byggeri, Den grønne boks. Bygningen er interaktiv og skal have besøg fra 7.-9. klasser i byen. Det skal hæve prestigen for erhvervsuddannelserne, og få flere unge til at vælge en af de 100 erhvervsuddannelser, så man kan skaffe den nødvendige kvalificerede arbejdskraft til virksomhedernes vækst og udvikling i Odense.

Men tre håndværksmestre, som TV 2/Fyn har talt med, fortæller nu en bagside af den gode historie. De blev alle hyret af den tidligere studievært Axel Boisen, som nu er direktør i byggefirmaet Klods House.

Axel Boisen var hyret af Odense Kommune til at stå for byggeriet, men ifølge de 3 håndværksmestre, så har Axel Boisen aldrig aflønnet dem. Han har altså ifølge dem beholdt en del af de 1.5 millioner kroner, som byggeriet kostede.

En af de 3 håndværksmestre har 95.000 kr. til gode. Søren Dybmose, der har lavet gulv i den grønne boks, har 20.000 kr til gode.

Han siger til TV 2/Fyn:

- - Jeg føler mig snydt og bedraget og håber, at de politikere og embedsmænd som ved indvielsen i dag står og skåler i hvidvin, har en rigtig dårlig smag i munden. Jeg synes ikke, at kommunen har været grundige nok og undersøgt, hvem det var, de indgik aftaler med.

Venstres by- og kulturrådmand, Jane Jegind, bekræfter håndværksmestrenes forklaring. Hun skriver i en sms:

- Kommunen er desværre ikke de eneste, der er blevet snydt. Desværre har det også konsekvenser for nogle underleverandører, der ligesom kommunen ikke har fået det, de skulle have. Her er underleverandørerne og kommunen i samme båd - det er dybt frusterende og hamrende ærgerligt. Forvaltningens vurdering er lige nu, at de har svært ved at gøre noget i forhold til at gøre krav gældende overfor virksomheden - men de er i kontakt med en advokat. Hvis advokaten vurderer der kan gøres noget, så gør forvaltningen det selvfølgelig.

Axel Boisen selv bekræfter i dag til TV 2/Fyn, at han mangler at betale en række håndværksmestre. Han afviser dog at have snydt, men erkender, at han ikke har gjort det godt nok som direktør.

- Det er et sammenfald af mange forskellige ting. Først og fremmest mistede vi en ordre i august måned, og derfor kan vi ikke betale regningerne, fortæller han.