Hanne henter millioner til bænke, bistader og nye toiletter: - Vi har nogle drømme

En af Odenses fattigste bydele får 22,9 millioner velfærdskroner, som blandt andet skal bruges til bistader og nye skoletoiletter. En af ildsjælene, der har været med til at skaffe pengene, er Hanne Syrak.

Bistader til borgerne i Bolbro, nye skoletoiletter på Provstegaardsskolen og modernisering og etablering af flere legepladser i lokalområdet. Det er noget af det, der er på vej, når Bolbro får 22,9 millioner kroner fra Odense Kommune. 

Hanne Syrak har boet i Bolbro i 42 år. I 1986 var hun med til at starte Bolbro Borgerhus. Nu har hun været en af ildsjælene, der har været med til at skaffe penge til initiativer i Bolbro.

Vi møder Hanne Syrak på en græsplæne ved Provstegårdsskolen i Bolbro. Det er her, at de lokale har planer.  

- Vi har nogle drømme om, at der skal være bistader, som biologilærerne bruger i undervisningen, så børnene bliver taget med ned og se, hvordan bierne laver honning, siger Hanne Syrak. 

Onsdag Økonomiudvalget i Odense godkendte bevillingen, som skal endelig vedtages af Odense Byråd på næste byrådsmøde. 

Milliarder til velfærd

Bevillingen er en del af den storstilede plan, Velfærdens Fundament, som et flertal i Odense Byråd har vedtaget. I alt er planen på 1,8 milliarder kroner. De næste to år bliver der brugt 625 millioner kroner på, at renovere skoler og lave initiativer i lokalområder i Odense Kommune. 

Den politiske aftale er indgået mellem Socialdemokratiet, SF, Radikale, Enhedslisten og De LokalNationale. 

I Bolbro er planen også, at nogle af de penge som området får, skal bruges til at sætte bænke op i bydelen. Nu skal de lokale sammen finde ud af, hvor bænkene skal placeres.

- Det er godt at have bænke, fordi, hvis man sidder derhjemme og ikke kan gå så langt, og der ikke er nogen bænke sat op, så kommer man måske ikke ud. Ved at sætte bænke op, kan jo nemmere gå ud og handle selv, og måske sætte sig på en bænk og snakke med en af naboerne, siger Hanne Syrak fra Bolbro Lokalforum.

Nye toiletter på Provstegårdskolen

Udover at give penge til lokale aktiviteter, så skal en del af de 22,9 millioner kroner også gå til renovering af den lokale folkeskole, Provstegårdskolen. 

Her glæder skoleleder Annemette Hovmand Petersen sig til, at skolen bliver sat i stand.

-  Vi skal have renoveret skolegården med nye legeredskaber og nyt underlag. En anden ting, som vi kommer til at bruge rigtig mange penge på er, at vi skal have udskiftet alle vinduerne på skolen. Og så skal vi også have renoveret vores toiletter, forklarer Annemette Hovmand Petersen, der er skoleleder på Provstegårdskolen. 

- Godt at være med til at bestemme

Tilbage på græsplænen ved Provstegårdskolen er Hanne Syrak fra Bolbro Lokalforum overbevist om, at det er godt for lokalsamfundet i Bolbro, når der bliver investeret penge i bydelen. 

- Vi har et godt selvværd i Bolbro, men det bliver selvfølgelig mere, når vi er med til at bestemme noget selv, og det er altid godt at have nogle konkrete ting at arbejde med, fordi der så er noget at glæde sig over, siger Hanne Syrak.