13. nov. 2024 kl. 8:00
Privatfoto

Hans niårige søn fik hevet bukserne ned og blev spyttet på - så satte en dreng sig på sønnens ansigt

LYT
Del
Link
kopieret!

Slag, spark, spyt og seksuelle ydmygelser var, hvad Marcin Kaczmareks søn blev udsat for af fem klassekammerater. Det sker måneder efter en række lignende sager på Agedrup Skole.

Da Marcin Kaczmarek skulle hente sin niårige søn fra SFO'en på Korup Skole i det nordvestlige Odense 7. november, var han ikke at finde nogen steder.

Efter at have ledt i et kvarter henvendte en pædagog sig pludseligt ved at tage fat i farens arm.

- "Følg med mig på kontoret," sagde han, fortæller Marcin Kaczmarek, der fulgte pædagogens ordre.

På kontoret fandt han sin søn helt grådkvalt. Ved siden af sønnen sad en pædagog med en bekymret mine.

- Hun sagde, at min søn var blevet overfaldet af fem drenge, siger Marcin Kaczmarek og tilføjer, at pædagogen forklarede, hvordan drengene havde skubbet ham ned på græsset, trukket bukserne af ham, slået, sparket og spyttet på ham.

- En af drengene trak sine bukser ned og satte sig på hans ansigt og gned sig frem og tilbage, fortæller faren.

Episoden udsprang af, at hans søn ville lege med de fem drenge, men blev afvist. I stedet overfaldt de ham, forklarer Marcin Kaczmarek, der har anmeldt episoden til Fyns Politi. TV 2 Fyn har set dokumentation for politianmeldelsen.

Fyns Politi har oplyst Marcin Kaczmarek, at de ikke går ind i sagen, da de involverede drenge alle er under den kriminelle lavalder.

Mikkel Skov Svendsen
Episoden udspillede sig på Korup Skoles SFO.

Marcin Kaczmareks søn og de fem drenge går i den samme klasse på Korup Skole. En af drengene har sønnen kendt siden børnehaven, og de har legeaftaler sammen fra tid til anden.

TV 2 Fyn har på grund af sagens karakter og af hensyn til drengen valgt ikke at bruge hans navn. Redaktionen er bekendt med sønnens rigtige navn.

Debatten om krænkende adfærd blandt skoleelever har kørt på højtryk, siden mere end 100 forældre til børn på Agedrup Skole i februar sendte et bekymringsbrev til Odense Kommune om tilstandene på skolen. I brevet beskrev de en hverdag med systematisk mobning, vold og seksuelle overgreb mellem elever. Sagen førte til, at skoleleder Christian Gantzhorn Hovendal i september forlod sin stilling. 

Debatten om grænseoverskridende adfærd blandt elever betød også, at byrådet - i indgåelsen af næste års budget - gik videre med ideen om et midlertidigt tilbud: en såkaldt akutskole efter svensk forbillede.

Så sent som tirsdag eftermiddag var kommunens "håndtering af elever med grænseoverskridende adfærd" endnu engang et tema på et møde i Børn- og Ungeudvalget i Odense Kommune.

Læs også: Knive, stoffer og seksuelle krænkelser: Ny rapport afslører massivt ledelsessvigt på skandaleskole
Gå tilbage Del
27. aug. 2024 kl. 18:30

Knive, stoffer og seksuelle krænkelser: Ny rapport afslører massivt ledelsessvigt på skandaleskole

Morten Albek

Ledelsen på den skandaleramte Agedrup Skole bliver nu heftigt kritiseret for at svigte de ansatte.

Godt halvdelen af personalet på den skandaleramte Agedrup Skole føler sig utrygge ved at inddrage skoleledelsen i konfliktsituationer, og der er en organisatorisk bekymring for at fejle. Tonen fra ledelsen mod de ansatte kan være hård og direkte, og elever har sågar overværet ansatte blive irettesat af ledelsen i det offentlige rum.

Sådan lyder nogle af konklusionerne i den længe ventede eksterne rapport, som revisions- og rådgivningsvirksomheden Deloitte har udarbejdet, siden den ene skandale efter den anden piblede ud fra den omstridte skole i starten af året.

- Samlet set eksisterer der på nuværende tidspunkt ikke et fælles-vi hverken internt i personalegruppen eller i samarbejdet mellem personalegruppen og skoleledelsen, fremgår det af rapporten.

Kløften mellem lærere og ledelse er dermed blevet yderligere afgrundsdyb, og Deloitte fremhæver da også, hvordan dele af personalet ikke oplever, at ledelsen har faglig tiltro til, at personalet handler efter bedste evne i konfliktsituationer.

- På nuværende tidspunkt er der ikke et entydigt tillidsfuldt samarbejde mellem ledelse og personale på Agedrup Skole, lyder det i rapporten.

Morten Albek
Forholdet mellem lærere og ledelse på Agedrup Skole er iskoldt, afsløres det. Arkivfoto.

Et eksternt kig på Agedrup Skole blev bestilt i marts af Børn- og Ungeudvalget i Odense Kommune efter et forløb, der startede med, at 113 forældre på skolen sendte et underskrevet bekymringsbrev til skoleledelsen, politikere og embedsværk. Forældrene mente ikke, at der i tilstrækkelig grad blev handlet på uacceptabel adfærd begået af nogle af skolens elever, der blandt andet medbragte knive, krænkede seksuelt og indtog alkohol og stoffer i skoletiden.

Far angriber skoleleder: - Ud af vagten

David Kieler har selv har selv haft to børn på Agedrup Skole, hvoraf det ene blev truet med en kniv på skolen. Faren er ikke i tvivl: Ansvaret for de horrible tilstande på skolen ligger ene og alene hos skoleledelsen.

- I min verden har de jo fejlet, siger han til TV 2 Fyn og uddyber:

- Der har manglet en voksen i lokalet, og det er dét, vi (forældre til elever, red.) har efterlyst. Jeg mener ikke, at ledelsen har været deres opgave voksen.

Som mange andre forældre til elever på Agedrup Skole har David Kieler set frem mod offentliggørelsen af rapporten.

- Jeg har en forventning til, at vi får dæmmet op for, hvad problemet er, siger han.

Ifølge David Kieler er den eneste rigtige løsning, at skolelederen på Agedrup Skole, Christian Hovendal, finder sig noget andet at lave.

- Han er gået imod sin egen lærerstab. Vi har de dygtigste lærere på Agedrup Skole, som han har modarbejdet. For at komme videre skal posen rystes, der skal en ny mand eller kvinde i spidsen, og der skal sættes en ny kurs, siger han.

TV 2 Fyn
Faren til tidligere to elever på Agedrup Skole David Kieler er alt andet end tilfreds med ledelsens ageren i Agedrup-skandalen.

Skoleleder på Agedrup Skole, Christian Hovendal, havde ikke mange kommentarer til sagen, da TV 2 Fyn fanger ham på telefonen tirsdag.

Han understregede dog vigtigheden i, at elever, forældre og medarbejdere skal have en "normal skoledag", og derudover retter han fuldt fokus mod de otte anbefalinger, som Deloitte fremhæver i rapporten, og som skal bidrage til forbedrede tilstande på skolen. Christian Hovendal ønsker ikke at stille op til interview med TV 2 Fyn.

Her er de otte anbefalinger

På baggrund af analysen har Deloitte identificeret otte anbefalinger til Agedrup Skole og Børn- og Ungeforvaltning i Odense Kommune. Anbefalingerne lyder:

  • Implementering af børnesynet skal fortsat være et fælles fokus

  • Styrk samarbejdsrelationen på Agedrup - fokus på feedback og samarbejde på tværs af teams

  • Konflikter opstår - giv opbakning til dem, der står med og i konflikterne, og respekter ansvaret

  • Skoleledelsen bør vurdere, hvordan den vil være tæt på den praktiske hverdag - fokus er at blive inspireret til samarbejdet og styrke dialogen med personalet

  • Kompetencerne hos personalet er gode - fokus bør være på, hvordan der fastholdes et læringsmiljø, der understøtter ambitionerne i børnesynet

  • Forældre bør engageres og involveres (mere) i deres barns skolegang på Agedrup Skole

  • Skoleafdelingen bør fortsat have et refleksivt fokus på at være proaktive overfor skoler, der måtte udvise tegn på udfordringer

  • Fortsat fokus på tværgående videndeling, der kan styrke skolernes blok for faglige tilgange og handlemuligheder

Giftig cocktail

Ud over den himmelråbende kritik af ledelsen på Agedrup Skole fremhæver Deloitte personalets ønske om at blive bedre klædt på til at kunne håndtere elevsammensætningen på skolen.

- Personalet ønsker særligt at styrke kompetencerne til at møde forældre fra andre kulturer, der ikke kender rammerne for den danske folkeskole og de forventninger, der er til barnet og dem som forældre, lyder det i rapporten.

Elevsammensætningen på skolen har da også ændret sig i løbet af seneste fem år, idet andelen af elever med anden etnisk herkomst er steget fra 17,4 procent til 21,3 procent, fremgår det.

- Og det er en giftig cocktail, siger rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune Christoffer Lilleholt (V) til TV 2 Fyn og uddyber:

- Når vi har med en ledelse, der ikke tager fat i ballademagernes forældre, at gøre kombineret med kulturer fra Vollsmose, så ender vi i skandaløse tilstande, som vi ser det på Agedrup Skole.

Rådmanden forholder sig kritisk til, at rapporten ikke placerer et decideret personansvar, og han forstår godt, hvis forældre til elever på skolen sidder tilbage "dybt bekymrede".

Christoffer Lilleholt (V) mener ikke, at der er blevet taget ordentligt hånd om forbrydelserne på Agedrup Skole.

Råbte op allerede i november

Deloittes rapport afslører også, at Skoleafdelingen hos Odense Kommune - allerede fire måneder før brevet i februar 2024 blev sendt fra de 113 forældre - var klar over, at der var store problemer på Agedrup Skole.

Deloitte beskriver i sin rapport, hvordan Agedrup Skole allerede i november 2023 inviterede Skoleafdelingen til et dialogmøde om de aktuelle udfordringer, der kan opstå i mødet mellem forskellige kulturer. Det fremgår desuden, hvordan skoleledelsen udtrykte behovet for kompetenceopbygning til håndtering af tilspidsede situationer.

- Deloitte har naturligvis ikke indblik i, hvad der er sagt og talt om på det omtalte møde, men vi anser dette som en anmodning om hjælp, som Skoleafdelingen har været lydhør overfor, lyder det i rapporten.

Parkeret på sidelinjen

Marcin Kaczmarek og hans kone modtog 8. november - dagen efter episoden med deres søn - en besked på Aula fra skoleleder på Korup Skole, Simon Hempel-Jørgensen. TV 2 Fyn er i besiddelse af beskeden, hvor skolelederen orienterer forældreparret om, at skolen har efterbehandlet episoden med de involverede elever, og at skolen forventer, at det ikke gentager sig.

Ud over beskeden fra skolelederen har informationer om skolens håndtering af overfaldet været sparsomme ifølge Marcin Kaczmarek.

- Vi er den forurettede part, og her forventer vi, at vi bliver involveret. Det er vi ikke blevet, siger han.

Ifølge Marcin Kaczmarek sendte SFO'en en skrivelse ud til de fem børns forældre, men hvad der står i den skrivelse, ved faren ikke.

- Hvad er der blevet skrevet? Hvad er der blevet sagt? Hvordan har skolen efterbehandlet episoden? Vi er efterladt med ubesvarede spørgsmål her, siger han.

Privatfoto
Marcin Kaczmareks søn har stadig mærker på benene efter overfaldet.

Simon Hempel-Jørgensen er blevet foreholdt kritikken fra Marcin Kaczmarek. Han har ikke ønsket at kommentere på den konkrete sag.

TV 2 Fyn har forsøgt at komme i besiddelse af skrivelsen til de fem drenges forældre. Det har ikke været muligt.

Kan ikke bekræfte

Skoleleder Simon Hempel-Jørgensen ønsker ikke at tale om den konkrete episode. Til TV 2 Fyn oplyser han, at han udelukkende vil udtale sig generelt om, hvordan skolen håndterer sager om grænseoverskridende adfærd.

- Vi kommer til at stå i en penibel situation, hvor nogle kan mene noget, synes noget eller beskrive noget, siger skolelederen.

Vil du bekræfte, at episoden har fundet sted?

- Jeg kan hverken be- eller afkræfte noget som helst. Jeg kan ikke kommentere den konkrete sag, siger Simon Hempel-Jørgensen.

Alex Syrik
Skoleleder på Korup Skole, Simon Hempel-Jørgensen, kommenterer hverken på Marcin Kaczmareks kritik eller episoden, hvor sønnen blev overfaldet.

Jeg har set din besked til forældreparret, hvor du skriver, at I har efterbehandlet episoden ...

- Som sagt kan jeg ikke kommentere konkrete sager. Jeg kan udtale mig generelt om, hvordan vi arbejder, siger han.

Langt over stregen

Over for TV 2 Fyn oplyser Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune, at den er orienteret om en hændelse på skolen.

- Børn- og Ungeforvaltningen er orienteret om en hændelse på Korup Skole i sidste uge samt om skolens håndtering. Vi be- eller afkræfter ikke konkrete situationer til pressen, da aktuelle situationer løses mellem dem, som er involveret, oplyser Børn- og Ungeforvaltningen i en mail til TV 2 Fyn.

Næstformand i Børn- og Ungeudvalget i Odense Kommune, Birgitte Nørrelund (K), oplyser til TV 2 Fyn, at forvaltningen nu har bedt Korup Skole om at udarbejde en redegørelse af forløbet.

Hun påpeger, at der bør laves indsatser over for børn under ti år, der krænker.

- Skal kommunens akutteam så rykke ud og arbejde med de børn og forældre, så de bliver klar over, at det er langt over stregen og ganske uacceptabelt, spørger Birgitte Nørrelund.

- Man kan ikke bare lukke øjnene for det, siger hun og tilføjer, at alvorsgraden af krænkelsen skal afgøre, hvilken indsats der bør være tale om, og at det bør være en individuel vurdering fra sag til sag.

12. dec. 2024 kl. 16:32
Tophistorie
Breaking

Hus brænder voldsomt

LYT
Del
Link
kopieret!

Hele 28 brandfolk rykkede ud til en voldsom brand i et hus på Tunnelvej i Nørre Aaby på Vestfyn torsdag eftermiddag.

Der er tale om et hus og et værkssted, som støder op til hinanden. Ilden har godt fat i værkstedet, og den har nu bredt sig til huset, oplyser operationschef hos Trekant Brand Erik Eg til TV 2 Fyn.

- Det brænder kraftigt, siger han og tilføjer, at branden lige nu er “i fuld gang”.

- Vi kæmper for at bevare huset, siger operationschefen. Værkstedet er "mere eller mindre udbrændt", lyder det videre.

Kommer til at tage timer

Tre brandbiler, fire tankvogne, en stigevogn, en slangetender og en drone rykkede ud, oplyser operationschefen.

Han fortæller videre, at man nu har sat “ekstra sprøjter på”, og at brandfolk kommer til at arbejde med slukningsarbejdet i “nogle timer endnu”.

- Alle personer er ude, så der er ingen personskade, siger operationschefen.

Han oplyser, at røgen stiger lodret op, så beboere i området ikke behøver at frygte for den.

Årsagen til branden er endnu ukendt. Når slukningsarbejdet er færdigt, skal brandtekniske undersøgelser forsøge at fastslå årsagen.

Anmeldelsen indkom via 112 klokken 13.58.

Hvem, der indgav anmeldelsen, kan operationschefen ikke svare på. Beredskabet var på stedet kort tid efter.

TV 2 Fyn har forsøgt at få en kommentar fra Fyns Politi. Det har ikke været muligt.

Presse-fotos.dk
/
12. dec. 2024 kl. 17:41
Tophistorie
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Borgmester skal stå skoleret overfor utilfreds minister

LYT
Del
Link
kopieret!

Langelands borgmester, Tonni Hansen (SF), skal stå skoleret på social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersens (S) kontor.

Det gjorde ministeren i dag klart på et samråd om Langeland Kommunes indsats for at forbedre sagsbehandlingen i kommunens familieafdeling, der blandt andet tvangsfjerner børn fra deres forældre.

På mødet gjorde ministeren det nemlig klart, at hun "bestemt ikke er tilfreds" med udviklingen i Langeland Kommune.

Ingen fremskridt

Et notat fra den task force, der ellers siden slutningen af 2022 skulle have hjulpet kommunens familieafdeling til at blive bedre til at overholde loven, viser nemlig, at kommunen stadig ikke kan overholde loven - hvilket kommunen selv erkender.

Task forcen er også fortsat bekymret for fagligheden og de ansattes kvalifikationer til at udføre sagsbehandlingen, der kan have store konsekvenser for børnefamilier i kommunen.

Desuden konkluderer task forcen, at der ikke har været meget fremskridt i den tid, de har været tilknyttet.

- Jeg synes også, at det er voldsom læsning, fortalte ministeren på mødet med henvisning til blandt andet task forcens notat.

Sophie Hæstorp Andersen bebudede også på samrådet, at hun arbejder på lovgivning, der kan gøre det muligt at tvinge Langeland Kommune og lignende kommuner til at få deres sagsbehandling på børneområde udført at større og mere velfungerende kommuner.

- Det er rigtig vigtigt for mig, at der sker noget, og det skal gå hurtigt, og en af måderne er jo tættere samarbejde med andre kommuner, siger ministeren til TV 2 Fyn efter samrådet.

12. dec. 2024 kl. 15:24
Fyn
Ida Marie Odgaard - Ritzau Scanpix

Lige nu stiger elprisen voldsomt - men det er faktisk billigere, end du tror

LYT
Del
Link
kopieret!

Det er heldigvis sjældent, at prisen på strømmen rammer det niveau, som den gør i dag. Intet mindre end 11 kroner per kilowatt-time rammer prisen mellem klokken 17 og 18 torsdag.

Og mens flere sikkert kan huske 2022 for rablende elpriser og skyhøje regninger, så har en dag eller to med rigtigt høje elpriser ikke samme effekt på den samlede regning.

Ifølge fagekspert i energi og byggeteknik hos Videnscenter Bolius, Tue Patursson, så er der hverken tale om hundreder eller tusinder af kroner ekstra for en dag som denne.

Det kan dog være værd at tænke sig om en ekstra gang, hvis man alligevel vil spare lidt, når nu elprisen rammer toppen mellem klokken 17 og 18.

- Hvis man virkelig “maxer” den ud en dag som i dag, så kan det godt blive en dyrere fornøjelse, end hvis man lige tænker sig om, siger Tue Patursson.

Han henviser til at vente med tøjvask, opvask og andre ting, der godt kan klares senere, hvis man vil spare lidt.

Han peger dog på, at forbruget kan variere meget fra husstand til husstand - og at alderen på ens hvidevare kan være en faktor.

- Det er meget forskelligt for den enkelte familie, hvis ikke dagen bliver anderledes for en typisk familie, så koster det lidt ekstra i forhold til de normale priser, siger han.

Årsagen til prisstigningen i dag er, at der hverken er vind eller sol nogle steder i Europa, og det betyder, at kraftværkerne må fyre op med olie, kul og naturgas for at sende strøm ud til at alle kunderne.

Herunder kan du se en generel beregning for en gennemsnitlig familie på fire personer i de fem timer, hvor prisen er højest.

Apparat Forbrug og pris
Ovn en time 2,5 kWh = 21,5 kroner
Emhætte en time 0,15 kWh = 1,29 kroner
Opvaskemaskine to timer 1,04 kWh = 8,9 kroner
Halogenpære fire timer 0,12 kWh = 1,03 kroner
Gamer PC to timer 0,4 kWh = 3,44 kroner
Fryser (fem timer af 24) 0,8 kWh = 6,88 kroner
Køleskab (fem timer af 24) 0,3 kWh = 2,5 kroner
Samlet 5,31 Kwh = 45,54 kroner
Kilde: Videnscentret Bolius, SparEnergi

Så meget koster det ekstra, når prisen stiger

TV 2 Fyn har sammen med Tue Patursson, fagekspert ved Bolius, lavet en generel beregning for, hvor meget ekstra de fem dyreste timer i dag vil koste en almindelig familie på fire personer. Udgangspunktet er, at man ikke ændrer på sine vaner. Gennemsnitsprisen for strøm er 8,6 kroner per kilowatt-time mellem 15 og 20. Den topper mellem 17 og 18 med cirka 11 kroner.

I beregningen indgår almindelige hvidevare som ovn, opvaskemaskine, køleskab, fryser, TV, gaming pc, lys og lamper, emhætte. Beregningen tager udgangspunkt i en gennemsnitlig hvidevare i forhold til elforbrug.

12. dec. 2024 kl. 14:43
Odense Letbane

Nu kan du komme gratis til København og Aarhus

LYT
Del
Link
kopieret!

Et nyt fjernbusselskab, der kører direkte fra Odense til både København og Aarhus, ser dagens lys fredag.

Det fremgår af Odense Letbanes hjemmeside.

Ifølge Odense Letbane starter priserne på 99 kroner per tur. Dog markedsfører selskabet bag - Pendulfart.dk - sig med et tilbud om gratis ture hver mandag.

Fra letbanestationen Parkering Odense Syd på Søndre Hospitalsvej 6 i Hjallese - tæt ved motorvejsafkørsel 50 - vil pendlere mellem to og fire gange om dagen kunne tage bussen til landets to største byer.

Ved letbanestationen Parkering Odense Syd er der 800 gratis parkeringspladser.

Busselskabet FlixBus har i forvejen et stort antal daglige afgange fra stationen.

12. dec. 2024 kl. 13:51
Beredskab Fyn

Sjælden mulighed - nu kan du få unikt job på lille ø

LYT
Del
Link
kopieret!

Beredskab Fyn og Lyø's beboerforening er gået på jagt efter en ny brandfoged, da den tidligere har besluttet at give stafetten videre efter mange gode år i stillingen. Det oplyser Beredskab Fyn til TV 2 Fyn.

Som brandfoged skal man agere spydspids, når der opstår brand på øen, indtil forstærkninger fra fastlandet kan nå frem med en færge.

- Vi er meget afhængige af vores ni ø-beredskaber, da responstiden bliver længere end normalt, når brandbilerne skal frem med færge. Så det er vigtigt, at vi finder en til at overtage på Lyø, siger områdeleder for ø-beredskaber, Kristian Nohr Hofman.

Skal være en af de lokale

At være brandfoged i de fynske ø-beredskaber er et frivilligt arbejde, og det er vigtigt, at man bor på øen. Derfor forventer Kristian Nohr Hofman, at det bliver en af de 80 beboere, som påtager sig rollen.

- Som brandfoged får man ansvar for at starte brandbekæmpelsen sammen med de frivillige brandfolk og for at holde kontakten med indsatslederen på fastlandet, oplyser han.

Brandfolkene i ø-beredskaberne læres op i elementær brandslukning og kan yde førstehjælp. De er dog ikke fuldt uddannede brandfolk.

- Vi uddanner beredskaberne lokalt på øerne. Man læres op i at bekæmpe ilden udefra, men man er ikke røgdykker, så man går ikke ind i brandende bygninger, uddyber områdelederen.

Siger man “ja tak” til stillingen, kan man se frem til en ny slæde at køre i. Østifterne har nemlig doneret penge til en ny UTV til øen, som skal bruges til at fragte udstyr frem.

- Tilflytningen til øerne halter. Vi vil med vores ø-beredskaber gerne sørge for, at trygheden er i orden, så flere forhåbentlig får lyst til at flytte til øerne, siger områdelederen.

Ansøgningsfristen til stillingen er 20. december.

12. dec. 2024 kl. 12:30

Letbanen kører uregelmæssigt efter tilkald af ambulance

LYT
Del
Link
kopieret!

Odense Letbane vil de næste timer være ramt af forsinkelser. Det oplyser letbanen via sin sms-ordning.

Forsinkelserne skyldes, at det tidligere på dagen var nødvendigt at tilkalde en ambulance til en passager i et tog.

Det oplyses ikke, hvor længe forsinkelserne aktuelt er på, og om det gælder alle tog. Køreplanen forventes genoprettet om et par timer.

12. dec. 2024 kl. 12:02

Kommune indfører "tag over hovedet-garanti" til særlig gruppe

LYT
Del
Link
kopieret!

Tidligere soldater, der bliver hjemløse, når de vender tilbage til det civile liv, skal have garanti for at få tag over hovedet.

Det besluttede Beskæftigelses- og Socialudvalget i Odense Kommune endeligt tirsdag aften.

Aftalen hedder 'Odense står sammen om veteraner' og er indgået mellem en lang række parter.

- Garantien bliver ikke bare et enkeltstående løfte, men en forpligtelse til at yde støtte hele vejen, så et nyt hjem bliver mere end bare midlertidigt, siger afgående beskæftigelses- og socialrådmand, Christoffer Lilleholt (V) i en pressemeddelelse.

Ud over kommunen, har en del af de odenseanske boligorganisationer også forpligtet sig til at hjælpe veteranerne til fast bolig.

Mere styrke til

Samtidig med boliggarantien opretter Odense Kommune også 'VeteranTeam Odense', der sammen med veterankoordinatoren bliver ansvarlig for alle sager, som vedrører veteraner i kommunen.

- Vi er meget stålsatte på, at veteraner skal føres så smidigt og omsorgsfuldt igennem systemet som muligt, uanset hvad de har brug for støtte og hjælp til. (…) Det er derfor, vi nu sætter os som mål, at der ikke må findes veteraner i systemet, som vi ikke får øje på og hjælper samlet, lyder det fra Christoffer Lilleholt.

Veteranhjem Odense på Sønder Boulevard er også en del af aftalen. Hjemmet kan have op til seks veteraner boende i kortere perioder og vil få en stor rolle i, at den nye samarbejdsaftale bliver en succes, mener kommunen.

- Vi forbliver en tryg base for de veteraner, der får egen bolig som en del af garantien. Den første tid i eget hjem er ofte sårbar, og jeg er sikker på, at vi kan være med til at give den støtte, som kan gøre overgangen til at være i, siger leder Hannah Merete Ussing.

12. dec. 2024 kl. 11:00

Rådmænd åbner for at stoppe nedlægning af parkeringspladser i sidste time

LYT
Del
Link
kopieret!

Der skal være plads til både busbaner og parkeringspladser på Sdr. Boulevard i Odense. I hvert fald hvis man spørger by- og kulturrådmand, Søren Windell (K).

Egentlig var det aftalt, at parkeringen på vejen skulle sløjfes, men Søren Windell vil på baggrund af et nyt notat opfordre flertallet bag beslutningen i by- og kulturudvalget til at ændre beslutningen.

Argumentet bag lyder: Hvis det kan lade sig gøre på Frederiksberg, så må det også kunne i Odense.

Rådmand for Klima- og Miljøforvaltningen, Tim Vermund Andersen (S), er ikke afvisende over for idéen.

12. dec. 2024 kl. 10:16
William Ejsing

Tidligere viceborgmester vil vippe Nye Borgerliges formand af pinden

LYT
Del
Link
kopieret!

Martin Henriksen bliver udfordret på formandsposten i Nye Borgerlige.

Carsten Kudsk, som fra 2015 til 2019 flere gange var midlertidigt folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, skriver på Facebook, at han på Nye Borgerliges næste årsmøde går efter formandsposten.

Kudsk er tidligere 1. viceborgmester i Nyborg Kommune, og han skiftede til Nye Borgerlige i maj. Han har desuden været formand for Lokaldemokraterne i Nyborg og Assens.

- Jeg har efter lang tids overvejelser og efter flere opfordringer fra formænd og medlemmer i Nye Borgerlige valgt at stile mit kandidatur til rådighed som formand i Nye Borgerlige til næste årsmøde, skriver Kudsk på Facebook.

Fortid sammen

Han kender Martin Henriksen ganske godt, eftersom Henriksen er tidligere folketingsmedlem for DF.

Nye Borgerlige har haft det mere end svært efter folketingsvalget i 2022. I begyndelsen af 2024 blev Nye Borgerliges folketingsgruppe opløst anført af partistifter Pernille Vermund.

Hun skiftede kort tid efter til Liberal Alliance, mens Kim Edberg Andersen endte med at skifte til Danmarksdemokraterne.

Kæmper for at indsamle vælgererklæringer

Peter Seier Christensen er i dag løsgænger i Folketinget, men han er fortsat medlem af Nye Borgerlige. Ingen ved, hvad der sker med ham, eftersom han er sygemeldt.

Desuden har Mette Thiesen, Mikkel Bjørn og Lars Boje Mathiesen i den nuværende valgperiode forladt Nye Borgerlige.

De to første er skiftet til DF. Lars Boje Mathiesen har stiftet sit eget parti, som hedder Borgernes Parti.

Nye Borgerlige kæmper i øjeblikket for at indsamle nok vælgererklæringer, så partiet kan stille op til næste folketingsvalg. Det kræver 20.195 vælgererklæringer. Partiet har indsamlet lidt over 1400 af slagsen indtil videre.

12. dec. 2024 kl. 9:40
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Elpriser på himmelflugt - på dette tidspunkt topper den

LYT
Del
Link
kopieret!

Dunkelflaute sender energiprisen op i ekstreme højder torsdag. Således kan elprisen nå over 10 kroner per kilowattime. Dunkelflaute er det tyske udtryk for “når solen ikke skinner, og vinden ikke blæser.” Og det er netop, hvordan vejrsituationen er i Danmark i øjeblikket.

Allerede onsdag var Energi Fyn ude og advare kunderne om de voldsomme prisstigninger.

- Når vi rammer klokken 17, når elprisen op på 8,73 kroner per kWh. Oveni den rene elpris skal man lægge transportbetaling til ens netselskab og afgifter til staten. Det betyder en samlet elpris på omkring 11 kroner mellem klokken 17 og 18 torsdag aften, siger kommerciel direktør hos Energi Fyn, Finn Andersen.

12. dec. 2024 kl. 8:52

Lilleholt forgyldes efter politik-exit - så mange skattekroner får han med sig

LYT
Del
Link
kopieret!

592.062,60 kroner. Så mange skattekroner får Venstres afgående rådmand Christoffer Lilleholt med sig, når han 31. januar officielt forlader odenseansk politik. Dertil kommer en egenpension på 170.949 kroner.

Eftervederlaget er tiltænkt borgmestre, der skulle miste sit ”job” - typisk ved et valg - og derfor går fra at være borgmester til at være jobsøgende. Ordningen er politisk bestemt fra Folketinget og ikke noget den enkelte kommune er ansvarlig for.

I 2016 kiggede en kommission ministres og borgmestres vederlag igennem. Her anbefalede man blandt andet at afskaffe eftervederlaget, hvis en borgmester eller minister frivilligt træder ud af politik midt i en valgperiode. Det blev dog afvist.

12. dec. 2024 kl. 8:01

OB-direktør fyret

LYT
Del
Link
kopieret!

Knap halvandet år i klubben blev det til for John Bæksted, der stopper som sportsdirektør i OB’s kvindeafdeling. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

OB ønsker et nyt setup omkring den fremtidige ledelse af kvindeholdet, og det skyldes blandt andet, at økonomien skal tilpasses de indtægter, der er i fynsk kvindefodbold i øjeblikket.

Bestyrelsesformanden i OB’s kvindeafdeling, Carsten Krag Eriksen, siger, at John Bæksted har gjort, “hvad han kunne” og takker ham for indsatsen.

- Det var ham, der fik mig interesseret i det her projekt, og derfor har jeg lidt følelser for, at John skal stoppe.

John Bæksted stopper som udgangspunkt i OB ved udgangen af februar, oplyser klubben.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her