Har ikke fået løn: Rumænere og italienere strejker på Nyt OUH

Medarbejderne hos en italiensk underleverandør på Nyt OUH er gået i strejke, fordi de ikke har fået deres løn.

10 italienske og rumænske arbejdere, der i øjeblikket laver sprinkleranlæg på Nyt OUH, valgte mandag morgen at forlade arbejdspladsen.

Det sker, fordi arbejderne tilsyneladende ikke har fået løn til tiden af det italienske underentreprenørfirma MT Technology, der udfører sprinklerarbejde for Johnson Controls på byggepladsen i Odense.

Ifølge næstformand Carsten Kringelum Duus fra Blik og Rørforbundet på Fyn og Sydjylland har fagforeningen tidligere haft sager om manglende feriepenge og pensionsindbetaling. Sager som fagforeningen har vundet efter et mæglingsmøde, og som affødte en bod på 10.000 kroner til MT Technology for brud på overenskomsten.

MT Technology er medlem af brancheforeningen Tekniq Arbejdsgiverne, der har overenskomst med Dansk Metal og Blik og Rørforbundet.

Ifølge Carsten Kringelum Duus er det ikke første gang, at firmaet ikke har betalt løn til tiden.

Manglende indtægter

MT Technologys medarbejdere udfører som nævnt sprinklerarbejde, men er underlagt en dansk manager, ligesom der er ansat danskere til at sikre kvalitetsstandarderne.

Ifølge Carsten Kringelum Duus har medarbejderne fået at vide, at årsagen til lønproblemerne skyldes, at der endnu ikke er kommet indtægter ind fra andre projekter i Danmark, som firmaet er involveret i.

Ifølge TV 2 Fyns oplysninger er MT Technology ansat af Johnson Controls i Milano, og det er det italienske firma, der har hyret MT Technology, der er et italiensk firma, som dog har flest rumænere ansat.

Peter Holm, vicedirektør i Nyt OUH siger til TV 2 Fyn: 

- Det er selvfølgelig uacceptabelt, når der er medarbejdere, som ikke har fået deres løn til tiden. Alle vores entreprenører på det nye OUH har skrevet under på, at de overholder en række klausuler, der sikrer løn, arbejdstid, sikkerhed mm. Det betyder, at forholdene for arbejderne bliver tjekket løbende, og hvis der er problemer, bliver der fulgt op med den enkelte entreprenør. Der er indtil videre udført 22 kontroller, som indbefatter omkring 30 firmaer, nogle er kontrolleret flere gange, og den pågældende entreprenør har også for nylig fået uanmeldt besøg. Vi er derfor allerede i dialog om at få sikret, at medarbejderne hurtigst får deres tilgodehavende løn. Hovedentreprenøren OHPT er også i kontakt med fagbevægelsen Blik- og Rørarbejderforbundet og deres entreprenør Johnson Controls. Det er derfor vores forventning, at der meget hurtigt bliver rettet op på forholdende.

TV 2 Fyn forsøger at få en kommentar fra Johnson Controls Denmark.