Har ikke set sine hunde i to år – i dag afgøres deres skæbne

I efteråret 2014 fjernede Fyns Politi hundene Frigg og Marley efter en anonym anmeldelse.

De to hunde Frigg og Marley, hvis ejere bor på Fyn, har været på internat i lidt over to år. Tirsdag bliver deres skæbne afgjort i Østre Landsret.

Her skal landsretten skal tage stilling til, om Rigspolitiets afgørelse fra december 2014 er gyldig eller ej. Dengang blev det bestemt, at hundene skal aflives.

Foreningen Fair Dog har lagt sag an mod Rigspolitiet på vegne af de to hundes ejere, som er medlem af foreningen.

Ulovlig hunderace
Stridspunktet i sagen er, hvorvidt de to hunde tilhører eller er en krydsning af hunderacen Amerikansk Staffordshire Terrier, som er forbudt i Danmark.

Det har Rigspolitiet en formodning om, at hundene gør. Hundeejerne har samtidig ifølge Rigspolitiet ikke kunnet fremvise tilstrækkelig dokumentation for, at hundene ikke tilhører eller er en krydsning af racen, og da der i hundeloven er omvendt bevisbyrde, betyder det, at ejerne skal kunne dokumentere hundenes race og ikke politiet.

Derfor mener Rigspolitiet, at Frigg og Marley skal aflives. Det fremgår af stævningen mod Rigspolitiet.

Men Foreningen Fair Dog, mener, at ejerne har bevist, at Frigg og Marley ikke tilhører den forbudte race. Det er nu op til Østre Landsret at vurdere.

 

Hundeloven

Anonym anmeldelse
Sagen begyndte i sommeren 2014, da Fyns Politi fik en anonym henvendelse om, at der befandt sig to "ulovlige hunde" på en adresse i Odense.

I efteråret samme år fjernede politiet de to hunde, som er tæver og søskende fra samme kuld, og besluttede, at de skulle aflives.

Ejerne klagede over afgørelsen til Rigspolitiet, der dog kom frem til samme beslutning som Fyns Politi.

Sagen er af principiel karakter og bliver derfor afgjort i landsretten. Ifølge Foreningen Fair Dog er sagen også den første af sin art i Danmark, og dommen, mener foreningen, vil have betydning for et stort antal hundeejere i fremtidige sager.

TV 2/FYN forsøger at få en kommentar fra Foreningen Fair Dog.