I det fynske folks tjeneste

Harry Potter-festival slår alle rekorder: - Det er gået fantastisk

Det er seks år siden, den sidste Harry Potter-film ramte biograferne, men den unge troldmand med det særlige ar i panden er fortsat ekstremt populær.

Foto: Christina Schmidth

Harry Potter-feberen raser fortsat i Odense.

For 15. gang i streg har Odense centrum i sidste weekend i efterårsferien været fyldt med masser af magi, besværgelser samt bebrillede og tryllestavssvingende børn og barnlige sjæle.

Årets Harry Potter Festival slutter lørdag og har været en stor succes med rekordmange besøgende.

Det har været rigtig sjovt. Det er rigtig fedt, at der er så mange, der lever sig ind i Harry Potter-verdenen

Linus Kjær, Harry Potter-fan

- Jeg synes jo, det er gået fantastisk. Så mange besøgende og vi har fået så mange positive tilbagemeldinger på vores festival, og det er vi bare super glade for, siger Søren Dahl Mortensen, der er projektleder på Harry Potter Festival.

Han fortæller, at det er gået faktisk endnu bedre end forventet.

- Vi havde ikke helt regnet med så mange mennesker. Vi var godt klar over, ud fra blandt andet vores Facebookprofil, at der var rigtig mange, der havde tænkt sig at komme. Men det her overgår alt. Jeg tror, vi er oppe på en 12-13.000 besøgende over de her to-tre dage. Det er helt vildt for os, siger Søren Dahl Mortensen og understreger sin begejstring:

- Jeg synes, vi har fået skabt et fantastisk univers her i Odense.

Læs også Tre drenge fyrer vilde trylleformularer af på stribe

Harry Potter Festivalen tiltrækker ikke blot fynske Potter-fans. Rigtig mange besøgende kommer langvejs fra.

- Der kommer rigtig mange besøgende ude fra hele Danmark - og også folk fra udlandet kommer til festivalen. Det er så fantastisk dejligt, siger Søren Dahl Mortensen. 

Rigtig sjovt

Projektlederen er ikke alene med sin store begejstring. Også de mange deltagende Potter-fans er glade for den magiske odenseanske festival.

- Det har været rigtig sjovt. Det er rigtig fedt, at der er så mange, der lever sig ind i Harry Potter-verdenen, fortæller Linus Kjær, der til daglig går i sjette klasse. 

Læs også Asger vild med Harry: - Sejt han overlevede dræberforbandelsen

- Der er Gringotts Banken, der er dementorer og dødsgardister og alt muligt. Det er rigtig fedt, siger Linus Kjær.

Han er vild med den lille troldmand, der kæmper mod de onde kræfter.

- Harry Potter er et fantastisk univers. Filmene er rigtig gode og bøgerne er mindst lige så gode, faktisk bedre. Det er fantastisk lavet og så spændende med magi og besværgelser og alt muligt, siger Linus Kjær.

For ham føles det at være med i festivalen næsten som at være med i en af filmene.

- Der går grupper rundt af dødsgardister og dementorer og trolde, der siger 'wuhh' eller giver chok. Det er rigtig sjovt, fortæller den begejstrede Potter-fan. 

01:26 Luk video