Havetrampoliner kan være farlige

Foråret er over os, og mange børnefamilier har taget havetrampolinen i brug. Men pas på! Flere børn kommer til skade på dem.

Flere børn kommer til skade på trampolinen. Det viser foreløbige opgørelser fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital ifølge Sikkerhedsstyrelsen.

Sikkerhedsstyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at der fra 1. januar til 13. november 2015 var 7.900 børn, der kom på skadestuen efter et uheld på trampolinen. Selvom tallene ikke er endeligt opgjort endnu, er det allerede en stigning på 10 pct. i forhold til året før. Og for næsten hvert fjerde barn resulterede uheldet i knoglebrud.

- Vi har set en stigning i antallet af ulykker, der formentligt skyldes, at flere danskere får trampolin i haven. Men desværre ser vi også, at nogle ulykker ender med et knoglebrud. Og det kan have alvorlige konsekvenser. Hvis et mindre barn får knoglebrud i nærheden af et led, kan det give varige gener, siger overlæge Christian Færgemann fra Odense Universitetshospital.

Generalsekretær i Børneulykkesfonden Henriette Madsen mener, at tallene viser, at det er vigtigt med et fokus på gode trampolinregler.

- I langt de fleste tilfælde er det ikke produktet, men børnenes adfærd, der medfører ulykker. Derfor er det vigtigt, at forældrene laver nogle fælles regler med børnene, der kan sikre en forsvarlig adfærd på trampolinen, siger Henriette Madsen ifølge Sikkerhedsstyrelsen.

Forbrugerrådet Tænk,  Børneulykkesfonden og Sikkerhedsstyrelsen har sammen udarbejdet fem gode trampolinråd, som du kan se i faktaboksen herunder.

5 gode trampolinråd

De tre samarbejdspartnere har i flere år kørt kampagnen "Hop med hovedet", som sætter børns sikkerhed på dagsordenen. Se kampagnen her http://www.hopmedhovedet.dk

Oversigt

    Oversigt