Havnekulturfestival med vokseværk

Odenses havnekulturfestival, der åbner fredag den 30. maj bliver større end nogensinde før. Næsten 250 navne medvirker til at skabe liv på Odense Havn.

Projektkoordinator Maria Friis er tilfreds med udviklingen, men hun understreger, at antallet af aktiviteter ikke er det vigtigste.

- Vi satser på kvalitet i programmet. Så når aktørerne byder ind med en aktivitet, vurderer vi, om det er noget, der bidrager positivt til festivalen. Der skal være noget at komme efter for de besøgende, siger Maria Friis.

H.C. Andersen iklædt science fiction

Et nyt tiltag i år er at de sædvanlige boder og stande i kulturteknologihallen bliver skiftet ud med en højteknologisk sanseoplevelse, som det beskrives af kommunen.

Det er en fortolkning af H.C. Andersens fremtidsfabulatorie "Om Aartusinder".

Kunstnerisk leder Anders Vejen Andersen kalder projektet for en oplevelseslabyrint, hvor man først bevæger sig tilbage til H.C. Andersens tid, for derefter at blive skudt ud i fremtiden.

- Publikum skal have en usædvanlig digital rejseoplevelse, som bevæger sig i tid og rum, siger han.

Kulturteknologihallen åbner en dag inden Odense Havnekulturfestivals officielle åbning. Der vil derfor også være mulighed for at opleve H.C. Andersens fremtidsvision allerede fra torsdag den 29. maj klokken 12-15.

Knald på fra start

Fredag den 30. maj bliver festivalen skudt i gang med et brag, når Det Fyenske Salutbatteri affyrer såkaldt "Dansk løsen" ud over vandet. Det første skud lyder kort efter den officielle åbningstale klokken 17.

Ud over Odense Kommunes fem forvaltninger har Havnekulturfestivalen fået alt fra planter til kolde kontanter fra en masse frivillige samt godt 35 sponsorer.

Odense Havnekulturfestival forløber fra den 30. maj til den 1. juni. Fredag den 30. maj er der Bedsteforældredag på Odense Havn klokken 10-14. Desuden kan man opleve Dúné fredag aften, Panamah lørdag aften og Kristian og Ramasjang Mysteriet søndag klokken 12.