I det fynske folks tjeneste

H.C. Andersen Festivals skudt i gang

H.C. Andersen Festivals er nu i gang og løber af stablen for fjerde år i træk.

00:30

1 af 2

Festivalen samler tusindvis af mennesker den kommende uge gennem kultur og oplevelser, hvor Odenses gader vil være fuld af liv og indhyllet i H.C. Andersens verdenskendte univers.

H.C Andersen Festivals er i gang, og i eftermiddag markeres det med et stort åbningsshow i Odense Koncerthus. Her leder Anders Lund Madsen publikum gennem showet, hvor publikum kan opleve kunstnere som Pernille Rosendahl, Cisilia og L.I.G.A.

Hele næste uge pynter H.C. Andersen festivals således de odenseanske gader og inviterer alle fra nær og fjern ind i digterens univers. Her vil et stort og bredt udvalg af fortællere, kunstnere, gadeperformere og musikere underholde og hver især formidle deres opfattelse af H.C. Andersens verdenskendte univers.

Årets program byder på mere end 500 oplevelser for børn og voksne i alle aldre – og størstedelen af arrangementerne er gratis.

- Festivalen skal være med til at sætte en tryk streg under Odense som en levende og farverig by. I den kommende uge er det kun fantasien, der sætter grænser. Det er festivalen, hvor både små og store kan dykke ned i det helt særlige stykke verdenshistorie, som H.C. Andersens univers er, og vi glæder os meget til de næste eventyrlige dage, fortæller Peter Bøgholm, der er direktør for H.C. Andersen Festivals.

Sidste år havde festivalen mere end 260.000 besøgende, og festivalen håber at kunne tiltrække lige så mange i år. De mange gæster kan da også forvente særdeles festivalvenligt vejr med sol og varme.

 

03:39

HC Andersen Festivals igang

Luk video