I det fynske folks tjeneste

HC Andersen-skulptur skal begraves

Den tre meter høje bronzeskulptur af HC Andersen på Flakhaven i Odense skal begraves i Odense Havn ved en happening i næste måned.

På hestetrukken begravelsesvogn

Odense-kunstneren Jens Galschiøt inviterer den 8 oktober borgere til begravelse og efterfølgende gravøl.
Efter 5 år på Flakhaven i Odense skal hans kendte tre meter høje HC Andersen-skulptur fragtes til Odense Havn på en hestetrukken begravelsesvogn.

Det sker i utilfredshed med Odense kommunes forslag til en ny placering af skulpturen. Den store skulptur skulle oprindeligt indgå i en større skulptur kaldet Fortællebrønden, men finanskrisen fik for nogle år siden Odense Kommune til at beskære sit tilskud.

Kommunen har peget på fire egnede steder til HC Andersen udenfor centrum. Men det er i strid med tankerne bad den fond, der i sin tid samlede penge ind til Fortællebrønden, mener Jens Galschiøt.

Istedet sænkes HC Andersen nu Odense Havn, oplyser Galschiøt i en pressemddelelse.

"Graves" op på sin fødselsdag

Den kontroversielle kunster har i øvrigt tænkt sig at lade skulpturen "grave" op igen ved en genopstandelses-ceremoni på HC.Andersens fødselsdag den 2. april
-Jeg har købt 100 flasker fransk champagne til genopstandelsen. Så kan vi køre ham ind til centrum, hvor han kan se sig om en uges tid, for derefter at blive begravet igen, fortæller Jens Galschiøt.